frystmarängchokladmoussetårta10

Maräng-chokladmoussetårta

frystmarängchokladmoussetårta9 frystmarängchokladmoussetårta11

Lyxig, drömgod maräng-chokladmoussetårta! Den är busenkel att göra och man behöver inte ens någon ugn för att baka den. Botten består av en marängbotten, baka den själv eller använd en färdigköpt. Om du ska baka själv kan du göra ½ sats, då blir det en botten. Den frasiga bottnen i kombination med den fluffiga moussen är magiskt god!

Marängbottnen penslas med smält choklad för att den inte ska bli mjuk och fuktig av chokladmoussen. Den håller sig då frasig längre. Plus att det blir ännu godare… :-)

Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!

Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Randig chokladmoussetårta

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, smält
1 marängbotten

Brun chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad, smält

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad, smält

Garneringsförslag (eller valfria bär, hackad choklad)
hallon
citronmeliss
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

frystmarängchokladmoussetårta6

Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker.

Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker.

frystmarängchokladmoussetårta10 frystmarängchokladmoussetårta12

Etiketter:
Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.

rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor – oerhört saftiga & goda!

citronsaffranpaj15

Frasig citronsaffranpaj

En härligt frasig pajbotten fylld med en läcker, krämig saffrancitronkräm & kardemumma. Servera gärna pajen med lättvispad grädde.

solskensbullar12

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Drömgoda, saftiga vaniljbullar doppade i knastrigt strösocker.