Mickesrågsiktskakor9

Mickes rågsiktskakor

mickesrågsiktskakor

Mickesrågsiktskakor8

RÅGSIKTSKAKOR Det enda min sambo Micke bakar är rågsiktskakor – och det gör han riktigt bra! :-) Häromkvällen när jag inte var hemma passade han på att baka, en dubbel sats, och han messade mig både steg-för-stegbilder och bilder på det färdiggräddade brödet. Han lekte Mickes bakskola, hahahaha :-). Bilderna har han tagit med sin telefon.

Baka den allra godaste rågsiktslimpan! Klicka på bilden för recept!

Baka den allra godaste rågsiktslimpan! Klicka på bilden för recept!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Mickes rågsiktskakor

4 st

Klassiska brödkakor med hål i mitten.

50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt
12–13 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

3. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

Mickesrågsiktskakor7 Mickesrågsiktskakor9

Mickesrågsiktskakor5 Mickesrågsiktskakor6

Etiketter: rågsiktskakor
Skärmavbild 2017-03-30 kl. 23.19.32

Välkommen till Lindas bakskolas nya blogg – klicka till alla recept här!

Lindas bakskola har en ny adress. Klicka in och gå vidare till den nya bloggen!

bärpajlyxmarsan10

Knäckig bärpaj

En superläcker bärpaj med knäckiga smulor på toppen!

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.