mjölfrihavregrynslimpa9

Mjölfri havregrynslimpa

mjölfrihavregrynslimpa8 mjölfrihavregrynslimpa7

Mjölfri bakpulverlimpa med havregryn. En mycket lättbakad, luftig, saftig limpa som inte behöver jäsa. Den är dessutom nyttig och innehåller inte ett spår av vetemjöl. Degen baseras på havregryn som mixas till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Suveränt, enkelt recept som kommer bakas ofta hemma hos mig! Den är stadig i konsistensen och väldigt mättande. Ett perfekt bröd när man vill bli mätt, men inte äta så mycket.

Supernyttig, fruktig mangoglass utan socker. Klicka på bilden för recept!

Supernyttig, fruktig mangoglass utan socker. Klicka på bilden för recept!

Nyttig mikrokladdkaka med bara 3 ingredienser! Klicka på bilden för recept!

Nyttig mikrokladdkaka med bara 3 ingredienser! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Mjölfri havregrynslimpa

1 st

7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

Skärmavbild 2017-03-30 kl. 23.19.32

Välkommen till Lindas bakskolas nya blogg – klicka till alla recept här!

Lindas bakskola har en ny adress. Klicka in och gå vidare till den nya bloggen!

bärpajlyxmarsan10

Knäckig bärpaj

En superläcker bärpaj med knäckiga smulor på toppen!

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.