mjölfrihavregrynslimpa9

Mjölfri havregrynslimpa

mjölfrihavregrynslimpa8 mjölfrihavregrynslimpa7

Mjölfri bakpulverlimpa med havregryn. En mycket lättbakad, luftig, saftig limpa som inte behöver jäsa. Den är dessutom nyttig och innehåller inte ett spår av vetemjöl. Degen baseras på havregryn som mixas till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Suveränt, enkelt recept som kommer bakas ofta hemma hos mig! Den är stadig i konsistensen och väldigt mättande. Ett perfekt bröd när man vill bli mätt, men inte äta så mycket.

Supernyttig, fruktig mangoglass utan socker. Klicka på bilden för recept!

Supernyttig, fruktig mangoglass utan socker. Klicka på bilden för recept!

Nyttig mikrokladdkaka med bara 3 ingredienser! Klicka på bilden för recept!

Nyttig mikrokladdkaka med bara 3 ingredienser! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Mjölfri havregrynslimpa

1 st

7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

kladdkakesnittar4

Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten!

dadelbollar

Dadelbollar

Nyttiga chokladbollar helt utan socker! Supergoda och ingen kan ana att de innehåller dadlar istället för socker.

citronpajmarängtäcke16

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

3brodav1deg20dragare

3 bröd av 1 deg

Gör en grunddeg och baka ut den till morotsfrallor, hamburgerbröd och en baguette.

kärleksmumskladdkaka7

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmums + kladdkaka = 2 favoritkakor i ett! Godare kan det knappast bli!