utvald

Nutellacheesecake

DagensreceptNutellacheesecake5 Nutellacheesecake4

En cheesecake To die for! Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Nötterna blir extra goda när man rostar dem i ugnen. Det ger en godare och härligare smak!

Det går bra att göra kakan i förväg och frysa in den. Ta fram den i god tid så Nutellafyllningen hinner tina före den serveras. Kakan går att förvara i kylskåpet i ca 1 vecka.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola 

Nutellacheesecake

12–14 bitar

Enkel och gudomligt god cheesecake med en krämig Nutellafyllning och rostade hasselnötter.

Garnering: Rostade nötter
100–150 g hasselnötter

Botten
400 g digestivekex

150 g smör, rumsvarmt 

Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia

2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm  

GÖR SÅ HÄR

1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i frysen i några timmar före servering. Ta fram den ca 15 min före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

Nutellacheesecake1 Nutellacheesecake3Nutellacheesecake6

 

 

 

 

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.

rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor – oerhört saftiga & goda!

citronsaffranpaj15

Frasig citronsaffranpaj

En härligt frasig pajbotten fylld med en läcker, krämig saffrancitronkräm & kardemumma. Servera gärna pajen med lättvispad grädde.

solskensbullar12

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Drömgoda, saftiga vaniljbullar doppade i knastrigt strösocker.