pizzadegbosch9

Pizza i långpanna

sponsorskylt_ny_Bosch

Pizza i långpanna! Degen och tomatsåsen har jag gjort i Bosch nya supermaskin OptiMUM9 som har användbara funktioner som t ex en inbyggd våg plus att den känner av när degen är färdigknådad. Jag mixade även tomatsåsen slät och fin i mixern som finns som tillbehör.Pizza i långpanna! I samarbete med Bosch har jag bakat pizza med deras nya hushållsmaskin OptiMUM. En riktig Rolls-Royce som har supersmarta funktioner, bland annat en inbyggd våg, den kan knåda deg, vispa grädde och äggvita, helt perfekt, tack vare de intelligenta programmen i SensorControl. Maskinen stängs av när konsistensen är rätt. Det går även att ställa tiden på vispningen eller knådningen manuellt med en inbyggd timer.

Jag har gjort degen och tomatsåsen till pizzan i Bosch OptiMUM-maskinen och hade stor nytta av den inbyggda vågen som hjälpte mig att väga upp rätt mängd ingredienser plus att den knådade degen helt lagom. Jag mixade även tomatsåsen slät och fin i mixern som finns som tillbehör till maskinen. Pizzasås är allra godast utan de stora tomatbitarna som finns i de krossade tomaterna och därför är det smidigt att mixa den slät.

Bosch OptiMUM9 har en inbyggd våg under skålen vilket underlättar bakningen mycket. Först vägde jag upp 25 g jäst. Därefter nollställde jag vågen och hällde i mängden vätska, 300 g. Sedan är det bara att göra likadant med resten av ingredienserna. När alla ingredienser tillsatts sätter man på funktionen SensorControl Plus som som känner av när degen är färdigknådad. Ja, ni hörde rätt! Maskinen stängs av när degen är färdigknådad. Helt otroligt och det funkar verkligen!

Bosch OptiMUM har en inbyggd våg under skålen vilket underlättar bakningen mycket. Först vägde jag upp 25 g jäst. Därefter nollställde jag vågen och hällde i mängden vätska, 300 g. Sedan fortsatte jag och gjorde likadant med resten av ingredienserna. När alla ingredienser tillsatts satte jag på  funktionen SensorControl Plus som som känner av när degen är färdigknådad. Ja, ni hörde rätt! Maskinen stängs av när degen är klar och glutentrådarna är starka. Helt otroligt och det funkar verkligen!

  pizzadegbosch6

Pizza i långpanna

1 plåt

25 g jäst
300 g vatten (3 dl)
1 ½ tsk salt
30 g rapsolja (2 msk)
540 g vetemjöl (9 dl)

Tomatsås
200 g krossade tomater (ca 2 dl)
75 g tomatpuré (ca ¾ dl)
1 msk torkad oregano

Topping
300 g skinka, skuren i bitar
3–4 champinjoner
300 g ost, riven
torkad oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, rapsolja och vetemjöl. Knåda degen tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Tomatsås: Mät upp rätt mängd ingredienser till såsen. Den inbyggda vågen i maskinen känner av vikten i mixern. Mixa krossade tomater och tomatpuré i en mixer till en slät sås. Rör i oreganon efteråt.

3. Kavla eller tryck ut degen med fingrarna på ett bakplåtspapper. Lägg den på en plåt.

4. Bred ut tomatsåsen på degen.

5. Strö över skinka, champinjoner och ost (eller andra valfria ingredienser). Låt degen jäsa i ca 10 min.

6. Grädda pizzan i 12–15 min. Skär den i rutor med en vass kniv.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, rapsolja och vetemjöl. Knåda degen tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, rapsolja och vetemjöl. Knåda degen tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Tomatsås: Mät upp rätt mängd ingredienser till såsen. Den inbyggda vågen i maskinen känner av vikten i mixern. Mixa krossade tomater och tomatpuré i en mixer till en slät sås. Rör i oreganon efteråt.

2. Tomatsås: Mät upp rätt mängd ingredienser till såsen. Den inbyggda vågen i maskinen känner av vikten i mixern. Mixa krossade tomater och tomatpuré i en mixer till en slät sås. Rör i oreganon efteråt.

3. Kavla eller tryck ut degen med fingrarna på ett bakplåtspapper. Lägg den på en plåt. 4. Bred ut tomatsåsen på degen. 5. Strö över skinka, champinjoner och ost (eller andra valfria ingredienser). Låt degen jäsa i ca 10 min.

3. Kavla eller tryck ut degen med fingrarna på ett bakplåtspapper. Lägg den på en plåt. 4. Bred ut tomatsåsen på degen. 5. Strö över skinka, champinjoner och ost (eller andra valfria ingredienser). Låt degen jäsa i ca 10 min.

6. Grädda pizzan i 12–15 min. Skär den i rutor med en vass kniv.

6. Grädda pizzan i 12–15 min. Skär den i rutor med en vass kniv.

pizzadegbosch3 pizzadegbosch6 pizzadegbosch7

Skärmavbild 2017-03-30 kl. 23.19.32

Välkommen till Lindas bakskolas nya blogg – klicka till alla recept här!

Lindas bakskola har en ny adress. Klicka in och gå vidare till den nya bloggen!

bärpajlyxmarsan10

Knäckig bärpaj

En superläcker bärpaj med knäckiga smulor på toppen!

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.