utvald

Saffranssmörbullar med pärlsocker

saffranssmorbullar3 saffranssmorbullar6 saffranssmorbullar5 saffranssmorbullar9 utvald

Makalöst goda saffransbullar med en härlig smörkrämsfyllning. En saffransfavorit som kommer bakas många gånger innan julen är här! Om du bara ska baka en sorts saffransbullar så rekommenderas dessa varmt! Äggen i degen gör bullarna extra luftiga, saftiga och mjuka.

Saffranssmörbullar med pärlsocker

Ca 30 st

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Dekorering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Fyllning: Blanda ihop som, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

steg7

saffranssmorbullar11 saffranssmorbullar7 saffranssmorbullar1 saffranssmorbullar4

 

Etiketter:
nyttig-chokladglass-på-banan7

Nyttig chokladglass på fryst banan

För dig som vill äta glass varje dag!

after-eightkladdkaka12

Vit After Eightkladdkaka

Galet god, läcker kladdkaka med After Eight på toppen!

chokladtårtachokladganache10

Chokladtårta med nougatganche

Extra allt! En drömgod, lyxig nougattårta med kladdkakebotten.

vit-chokladkladdkakadaimgrädde2

Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde

Kladdkaka med vit choklad och fluffig grädde med knapriga Daimbitar!

kalljäst-rågsiktskaka11

Kalljäst rågsiktskaka

Gör degen på kvällen, låt den jäsa i formen i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!