utvald

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

dagensrecept

vaniljapelsinrutor3

Saftigare rutor än så här har jag nog aldrig smakat. De har en makalöst god konsistens och den lite smuliga ytan på toppen är pricken över i.

Om du inte har någon apelsin går det lika bra med citron eller clementin.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

12–16 st

Rutorna kan beskrivas som en blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta. Apelsinen kan bytas ut mot citron.

Smuldeg
250 g smör, rumsvarmt
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Fyllning
2 ägg
2 dl crème fraiche, 34 procent
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en ½ apelsin (kan bytas mot citron)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor.

steg4

Pudra florsocker över kakan före servering.

vaniljapelsinrutor5

vaniljapelsinrutor3 vaniljapelsinrutor1

utvald

fb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skärmavbild 2017-03-30 kl. 23.19.32

Välkommen till Lindas bakskolas nya blogg – klicka till alla recept här!

Lindas bakskola har en ny adress. Klicka in och gå vidare till den nya bloggen!

bärpajlyxmarsan10

Knäckig bärpaj

En superläcker bärpaj med knäckiga smulor på toppen!

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.