strösselmums7

Strösselmums

strösselmums3 strösselmums6

STRÖSSELMUMS! Dessa chokladbomber är stora favoriter hemma hos mig! Bottnen är supersaftig och luftig, glasyren galet god och strösslet ger en knaprighet som pricken över i. Det går bra att frysa in kakan i bitar och ta fram när man blir fikasugen!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka på bilden för recept!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept!

Strösselmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
chokladströssel (eller kokos/karamellströssel)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

strösselmums5 strösselmums4

 

 

Etiketter:
Skärmavbild 2017-03-30 kl. 23.19.32

Välkommen till Lindas bakskolas nya blogg – klicka till alla recept här!

Lindas bakskola har en ny adress. Klicka in och gå vidare till den nya bloggen!

bärpajlyxmarsan10

Knäckig bärpaj

En superläcker bärpaj med knäckiga smulor på toppen!

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.