strösselmums7

Strösselmums

strösselmums3 strösselmums6

STRÖSSELMUMS! Dessa chokladbomber är stora favoriter hemma hos mig! Bottnen är supersaftig och luftig, glasyren galet god och strösslet ger en knaprighet som pricken över i. Det går bra att frysa in kakan i bitar och ta fram när man blir fikasugen!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka på bilden för recept!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept!

Strösselmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
chokladströssel (eller kokos/karamellströssel)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

strösselmums5 strösselmums4

 

 

Etiketter:
kladdkakesnittar4

Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten!

dadelbollar

Dadelbollar

Nyttiga chokladbollar helt utan socker! Supergoda och ingen kan ana att de innehåller dadlar istället för socker.

citronpajmarängtäcke16

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

3brodav1deg20dragare

3 bröd av 1 deg

Gör en grunddeg och baka ut den till morotsfrallor, hamburgerbröd och en baguette.

kärleksmumskladdkaka7

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmums + kladdkaka = 2 favoritkakor i ett! Godare kan det knappast bli!