strösselmums7

Strösselmums

strösselmums3 strösselmums6

STRÖSSELMUMS! Dessa chokladbomber är stora favoriter hemma hos mig! Bottnen är supersaftig och luftig, glasyren galet god och strösslet ger en knaprighet som pricken över i. Det går bra att frysa in kakan i bitar och ta fram när man blir fikasugen!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka på bilden för recept!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka på bilden för recept!

Strösselmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
chokladströssel (eller kokos/karamellströssel)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

6. Strö chokladströssel över glasyren innan den stelnar. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

strösselmums5 strösselmums4

 

 

Etiketter:
semmelmuffins10

Semmelmuffins

Magisk goda semmelmuffins som är en värdig ersättare till de klassiska semlorna. Och de går mycket snabbare att baka!

nyttigäppelkladdkaka13

Nyttig äppelkladdkaka i mikron

Nyttig äppelkladdkaka helt utan mjöl eller smör. Innehåller banan, ägg, rivet äpple & kanel. Supergod!

mangohallonsmoothie6

Mangohallon smoothie

Exotisk, frisk fräsch och nyttig smoothie med mango, banan & hallon. Supergod!

mangosmoothie6

Nyttig mangosmoothie

Len, fräsch smoothie med mango och banan. Supergod och mättande!