strösseltårta

Strösseltårta – Tårta med strössel!

Fredriks tårtor, 23 september, 2016

Idag blev jag inspirerad av Hanssons konditori som har en så läcker tårta med strössel på. En sådan vill jag testa att göra! Så Idag blev det en strösseltårta med marsankräm och enkel jordgubbsmousse. Det här är vad jag skulle kalla en riktig kalastårta! Antingen på barnkalas, eller färgglada vuxna :)

strösseltårta

Jag ville att det här skulle vara en riktigt enkel tårta som går snabbt att göra, så jag använde färdig marsankräm och gjorde en enkel jordgubbsmousse. Vill du att det ska vara enklare än enlast, köp färdiga bottnar! (Det kanske är som att svära i kyrkan, men ibland är man faktiskt värd att få dra ner ambitionerna lite :) )

strösseltårta

Ingredienser till en Strösseltårta, 10 portioner

50 g smör
4 st ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl vatten

Fyllning 1
2 dl marsankräm

Fyllning 2
1 dl jordgubbssylt
1 dl vispad grädde

Dekoration
4 dl vispad grädde
1 burk strössel ( 65 g var min burk, som en vanlig kryddburk med strössel i)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Smörj kanterna med lite smör och pudra med mjöl.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
4. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
5. Rör ner smöret, de torra ingredienserna och vattnet i äggsmeten och vispa snabbt ihop till en slät smet.
6. Fyll formen med smeten och baka i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka att den kommer ur torr innan du tar ut tårtbotten.
7. Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter, ta sedan ur den och låt svalna helt.
8. Skär bort kanterna på tårtbotten så att du får en jämn rund kaka. Dela den i tre lika stora delar.
9. Vispa 5 dl grädde. Vispa grädden sakta med maskin så att du får in mycket luft. Annars kan grädden bli väldigt fast.
10. Blanda jordgubbssylten med 1 dl av den vispade grädden.
11. Ta en botten och lägg på tårtfat, bred marsankrämen.
12. Lägg nästa botten och bred på jordgubbsgrädden. Lägg på sista delen av tårtbotten.
11. Spackla tårtan med resten av den vispade grädden och dekorera med strössel.

tårta med strössel

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

strösseltårta

För mer inspiration till goda tårtor, kika in här: Fredriks Tårtor

tårta med strössel

Kommentera
Etiketter: strösseltårta, tårta
bokmässan göteborg fredriks fika

Bokmässan i Göteborg!

Fredriks personliga, 22 september, 2016

Nu bär det snart av mot bokmässan i Göteborg! Det är allra första gången jag kommer att vara där, så jag är extremt exalterad!! Hoppas att du kommer och hälsar på! Jag kommer hänga en hel del i Bokförlaget Semics monter som du hittar på B02:02/B02:04. Nedan hittar du även lite tider jag kommer bli intervjuad och även baka lite!

bokmässan göteborg fredriks fika

Här är tiderna på lite olika scener, men på som sagt, på fredagen kommer jag hänga mycket i montern hos Semic så kika förbi!

Fredag 14:20-14:30 Intervjuscenen Mat & trädgård F02:16

Fredag 18:30-18:50 Kockteatern (Då blir det tårta från boken!) F02:16

Lördag 12:20-12:40 Tolvkaffe i Bersån B02:02

Fredriks fika

Vi ses i Göteborg!!!!

Kommentera
ingefärsshot

Ingefärsshot – Shot med ingefära!

Fredriks sylta/safta, 20 september, 2016

Nu är det förkylningstider, och vad är då bättre än ett ingefärsshot! Perfekt start på dagen, och med mitt shot vaknar man verkligen till av ;) Extra mycket kallpressad ingefära för att behålla all nyttighet samt citron och honung!

ingefärsshot

Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper, är full med antioxidanter och jag tycker att det är riktigt gott att både äta och att baka med! Jag har läst på en hel del angående ingefära och det ska tydligen öka förbränningen i kroppen också. Ett ingefärsshot på morgonen är alltså en bra start på dagen!

ingefärsshot

Ingredienser till ca 0,5 liter Ingefärsshot

200 g färsk ingefära
4 citoner
2 msk honung
4 dl kallt vatten

Gör så här:
1. Skala ingefäran, det går bra med en vanlig potatisskalare, eller bara dra av skinnet med en sked.
2. Finriv ingefäran i en bunke.
3. Pressa citronerna och blanda ner i ingefäran tillsammans med honung och vatten.
4. Låt stå och dra en timme.
5. Sila av ingefäran och pressa ut så mycket av vätskan som möjligt.
6. Tappa upp på en trevlig flaska och förvara i kylen.
7. Ta ett shot på cirka 4 cl på morgonen, ingefärsshot håller cirka två veckor i kylen.

finriv ingefära

Finriv ingefäran, på det sättet så får du ut mycket av saften utan att använda en råsaftcentrifug eller liknande.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

finriven ingefära

Blanda den rivna ingefäran med pressad citron, honung och vatten.

ingefärsshot

Låt blandningen stå och dra i en timme.

ingefära shot

Jag testade att kandera ingefära för ett tag sedan, som små ingefäragodisar! Kika in på det receptet här: Kanderad ingefära

ingefärashot

Pressa ur all ingefära ordentligt för att få med så mycket som möjligt av saften. Av det som blir kvar kan du frysa in och använda när du lagar mat!

ingefärsshot

 

Kommentera
fikonmarmelad med passionsfrukt

Fikonmarmelad med passion!

Fredriks sylta/safta, 19 september, 2016

Just nu så finns det färska och billiga fikon i butikerna, och det är ju så gott precis som det är, och om möjligt ännu godare som marmelad! Jag var och handlade och såg massor av fikon, och passionsfrukten låg där bredvid, så tanken gick rätt snabbt att detta måste testas :)

Med resultatet i hand så blev det riktigt lyckat! Fikonmarmelad med passion = MUMS!

fikonmarmelad med passionsfrukt

Jag hade i lite färskpressad citron också för att få den ännu mer frisk. Fikonen blir så söta och goda när man kokar dem, och passionsfrukten höjde smaken ännu mer. Lätt att göra, och supergod på smörgåsen eller till ost!

färska fikon

Fikonmarmelad med passion!

Ingredienser till 0,5 liter färdig marmelad

10 färska fikon
2 dl socker
2 passionsfrukter
2 msk nypressad citronjuice

Gör så här:
1. Skölj och dela fikonen i mindre bitar.
2. Lägg ned dem i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sockret.
3. Koka upp på svag värme och låt sjuda i ca 10 minuter.
4. Dela och gröp fruktköttet ur passionsfrukter och blanda ner i marmeladen tillsammans med citronjuicen. Låt koka ytterligare i 5 minuter tills marmeladen känns lagom tjock.
4. Häll upp på en väl rengjord burk.

fikonmarmelad

Jag skär mina fikon rätt så grovt, men det är för att jag gillar att få lite bitar i marmeladen.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

fikonmarmelad

Jag uppmanar alltid till att man ska koka egen marmelad eller sylt! För det första så blir det alltid mycket godare, och för det andra så vet du precis vad du stoppar i kroppen! Det är så enkelt så att det går fortare än att gå och handla :)

För fler recept, kika in här: Fredriks sylta & safta

fikonmarmeladHoppas du blir sugen att testa! Det smakar mycket av både fikon och passionsfrukten! MUMS!

 

Kommentera
nattjäst sutdegsbröd

Nattjäst surdegsbröd, magiskt gott!

Fredriks Fika, 18 september, 2016

Nu har jag testat att göra ett surdegsbröd med lite jäst i sig, och utan att göra en fördeg. Resultatet blev ett smakrikt bröd, saftigt inkrom, och jag gjorde dem som minilimpor för att kunna ta fram ett bröd när jag är sugen!

nattjäst sutdegsbröd

Jag gillar att baka bröden riktigt hårt så att den blir en krispig yta. Kasta in ett glas vatten i botten av ugnen för att skapa lite ånga när du stoppar in brödet, då får du en extra krispig yta! Har du ingen surdegsgrund så kan du kika in på min surdegsSkola här: SURDEGSSKOLAN

nattjast surdegsbrod

Nattjäst surdegsbröd, 4 små limpor

Ingredienser:
1/4 paket jäst. (12,5 g)
5 dl ljummet vatten
1 dl surdegsgrund
12-13 dl vetemjöl
2 msk olja
2 tsk salt

Gör så här:
1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
2. Tillsätt surdegsgrund och oljan.
3. Tillsätt vetemjölet och saltet och arbeta degen tills en rätt fast deg som lätt lossnar från kanterna.
4. Plasta bunken och ställ i kylen över natten.
5. Ta fram degen på morgonen. Tippa ur degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar utan att knåda.
6. Forma varje del till en rund bulle utan att knåda degen. Använd sidan på händerna och tryck in degen inunder sig själv. (Se bild nedan) På det sättet så knådar du inte bort de jäsbubblor du har fått i degen, och du skapar spänning i degen när de sedan snittar det.
7. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg en duk över och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225 grader varmluft, eller 250 grader vanlig.
8. Pudra lite mjöl över brödet och snitta med en vass kniv, eller med ett rakblad. Jag använde en tapetskärare :)
9. Ställ in plåten i ugnen, och kasta gärna in ett litet glas vatten i botten av ugnen så att du får lite ånga. då får du en riktigt krispig yta!
10. Baka ca 20-25 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader. Låt svalna på galler utan bakduk, sedan är det bara att njuta!

nattjast surdegsbrod

Ajabaja! Inte knåda degen, du vill bevara alla små jäsbubblor som blivit :)

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

forma brod

Tryck in degen inunder sig själv för att få en jämn fin yta, utan att knåda.

nattjäst surdegsbröd

Efter de jäst, pudra med lite mjöl och snitta valfritt mönster!

snitta brod

För fler recept på goda bröd, kika in här: FREDRIKS BRÖD

nattjäst surdegsbröd

Nattjäst surdegsbröd går utmärkt at frysa.

nattjäst surdegsbröd

Kommentera
boksläpp i Hofors

Bokhandel för en dag!

Fredriks personliga, 18 september, 2016

Igår hade vi öppet hus här hemma! Vi sålde boken, bjöd på fika och träffade så mycket härliga människor! Jag är helt överväldigad över den responsen vi fick, så mycket glädje!! Vi sålde mer än 250 böcker, och vi tippar på att det var ungefär 200 personer här och hälsade på under de tre timmar vi hade öppet!

boksläpp i Hofors

Våra grannar, tillika bästa vänner hjälpte till med att få allt att fungera, så det var inte bara jag och Emil som gjorde allt :) Tack Christian, Carola, Ella, Lisen och Harry!

Fredriks Fika

Vi visste verkligen inte hur många som skulle komma, och när vi öppnade portarna vid 11.00 så var jag riktigt pirrig kan jag lova!

boksläpp i Hofors

Underbart att ha så många personer som kom och hälsade på! Christian agerade fotograf så att jag fick lite bilder!

fredriks fika

Det bästa på hela dagen var alla möten med alla underbara Hoforsbor!

fika

Jag hade bakat lakritssnittar ifrån boken, och Hanssons hade bakat en variant av blåbärsknyten. Fikat räckte hela dagen, det var nog det jag var mest nervös över, att fikat skulle ta slut :) Blåbärsbullarna kan man även fika på hos Hanssons från och med nu!

lärare

Det var otroligt roligt när mina lärare från låg och mellanstadiet kom! Inger och Marianne har jag lärt mig mycket av! Kramkalas och kära minnen i överflöd!

Fredriks fika

Uppladdat för bokhandel :) Nu är affären stängd för denna gång, men boken kommer att säljas på Hanssons konditori här i Hofors och den finns även att köpa här: Adlibris eller Bokus

blommor

Vill skicka ut ett stort TACK till alla som kom och hälsade på och köpte boken! Det var hur roligt som helst att träffa alla! Det var ju inte bara Hoforsbor heller, det var även personer från Gävle, Sandviken och Dalarna också! Svårt att beskriva den glädje jag känner! TACK!!

boksläpp i Hofors

Kommentera
Etiketter: Fredriks Fika
bokrelease

Bokrelease för Fredriks Fika!

Fredriks personliga, 15 september, 2016

Igår var det äntligen dags för bokrelease i Stockholm! Det här eventet har jag planerat och längtat efter så otroligt mycket!! Jag bjöd in alla mina bloggkollegor på ett riktigt fikakalas!

Nu blir det bildbonanza!

bokrelease

Vi höll till hos Trendgruppen PR på Odengatan i Stockholm, och jag bakade och bjöd på ett urval från boken. Trendgruppen hade stylat och gjort världens finast bord med allt i blått och vitt! Precis så som boken är, jag var i porslinshimlen!

blatt och vitt porslin

Carro kom lite tidigare, och fick hjälpa till att sätta blåbären på tårtan, alltså, om hon inte hade kommit så hade jag inte blivit klar! Tack världens bästa Carro!! Älska att baka

alska att baka

Varje blåbär måste ligga perfekt :)

trendgruppen PR

Bästa Jessica från Trendgruppen PR! Här ska det bli fin-fika!

fredriks fika

Nu kommer snart gästerna!

bubbel

Bubbel och alkoholfritt i finaste champagnekuporna från Cervera!

bokrelease

Jag fick så otroligt mycket fina blommor också! Jag hade inte förväntat mig det! Tusen tack alla fina härliga vänner!!

bokrelease

Litet välkomsttal :) Jepp, jag började nästan gråta av lycka, och blev supernervös hehehe, det där med tal är inte så lätt! Men det bästa var att efter första talet, så kunde jag ha ett till för att fånga upp det jag hade glömt att säga! Hahaha :)

tal bokrelese

Underbara gäster! Det bästa med att göra det jag gör är att man får träffa så många människor runtom i Sverige som man aldrig skulle stött på annars! Helt underbart!!

Fikatajm

Dags för FIKA! Rasmus och Ludde var först ut :)

fika

Det var en väldigt varm och härlig kväll, så en plats på trappan var perfekt!

mattias pettersson

Min redaktör Mattias tog också chansen på att njuta av värmen, bulle, bubbel och lite jobb :)

niiinis

Jag minglade runt så mycket som jag bara hann! Här hann jag prata lite med finaste Niiinis.

Helen

Vi hade en utlottning av ett tårtfat också, och vinsten kammade Helen från Vitae Stilo.

Cattis och Anna

Cattis och Anna på väg mot kakbuffe!

chokladbollstårta

Som ett av de glutenfria alternativen gjorde jag en chokladbollstårta. Det var den tårtan som gick åt först :)

sotarmurrar

 

Det andra glutenfria alternativet var de här Sotarmurrarna. MUMS!!! Sega chokladmarängkakor.

blåbärstårta

Jag gjorde en blåbärstårta, i boken är det en jordgubbstårta, men det går utmärkt att byta bären rakt av!

Hembakat

Elin, Cecilia och Eva <3 Bubbel och babbel, precis som det ska vara på ett event!

boksignering

Frallans matblogg och I köket med Anders får deras böcker signerade.

fika

Alla bilder togs av Trendgruppen PR med min kamera, TACK söta ni! Jag älskar denna, fika och skratt på samma bild!

goodiebag

Man måste faktiskt ha en goodiebag när man har event, och i min goodiebag så bjöd Bokförlaget Semic alla gäster på en varsin bok, Cervera bjöd på de otroligt vackra champagnekuporna, och Haupts lakrits bjöd på deras bästa lakritspulver från Kalabrien. TACK!!

goodiebags

Tusen tack alla gäster, Trendgruppen PR, Cervera och Haupts för en fantastisk kväll som jag kommer att bära med mig för alltid! Mycket skratt, kramar, fika och kärlek. Jag kan inte tänka mig en bättre kväll!

Fredriks fika

Jag och Agnieszka från Spot and Tell poserar :) Vill du köpa ett ex av boken så kan du göra det för 149 kr inklusive frakt här: Fredriks Fika – Bakat med glädje

Kommentera
Langpannebrod med apple

Långpannebröd med äpple

Fredriks Fika, 13 september, 2016

Idag blev det brödbak, igen! Det blir ofta så när jag håller på här i köket, jag börjar tänka på bröd, så kommer jag på flera sorter jag vill testa på en gång :) Idag blev det ett långpannebröd med äpple, perfekt att göra med äpplena från trädgården!

Langpannebrod med apple

Jag använde en röd sort från en kompis trädgård, spröda fina äpplen med rött skal, men högst oklart vilken sort, så som det ofta är med Svenska äpplen!

lånpannebröd med äpple

Långpannebröd med äpple, 16 bitar

Ingredienser:
5 dl vatten
2 dl havregryn
50 g smör
50 g jäst
4 dl rågsikt
4 rivna äpplen
1 ägg
1 tsk salt
1/2 dl honung
10-11 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Koka upp hälften av vattnet.
2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält.
3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan ej är varmare än 37 grader.
4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.
5. Tillsätt rågsikten i degvätskan tillsammans med ägg, salt, honung samt äpplena.
6. Kör antingen degen i assistent eller för hand. Tillsätt lite vetemjölet i taget, börja med lite mer än hälften då det varierar mycket hur torra havregrynen och mjölerna är.
7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
8. Smörj en långpanna med smör. Jag använde en som var 35*40cm.
9. Kavla ut degen lite och tryck ut den jämnt över hela plåten.
10. Dela brödet i 16 bitar.
11. Låt jäsa i ca 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader.
12. Baka brödet mitt i ugnen i 13-14 minuter.
13. Lägg en handduk över och låt svalna en stund, sedan är det bara att bryta och äta!

långpannebröd med äpple

 

Det är enkelt att skära brödet innan det det jäser andra gången, så blir det som ett stort härligt brytbröd!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

långpannebröd med äpple

 

För fler härliga bröd, kika in här: Fredriks bröd

Bland annat det goda brödet jag gjorde igår: Drömstadslimpan! 

drömstadslimpan

Kommentera
drömstadslimpan

Drömstadslimpan, enkelt och gott bröd!

Fredriks Fika, 12 september, 2016

När jag var ute på resan i Västsverige så var vi bland annat på Rörstrands museums Café och åt lunch. Vi åt en riktigt smarrig räkmacka, och det har man ju ätit många gånger tidigare, men inte på detta goda bröd! Therese Chouman som arbetar på caféet har tagit fram Drömstadslimpan med inspiration från hennes mamma som bodde i stadsdelen Drömstaden i Lidköping. Blir du nyfiken på resan jag var på hittar du den här: Fikaresan 2016

drömstadslimpan

Brödet är ett klassiskt filmjölksbröd, fast på youghurt istället, och lingonen och sirapen ger en härlig sötma. Jag bakade det i en rund form för att jag inte har någon avlång form som är stor nog. Vanlig springform på 22-24 cm.

drömstadslimpan

Ingredienser till Drömstadslimpan:

8 dl vetemjöl
3 dl fiberberikade havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
6 dl naturell yoghurt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 22 cm med bakplåtspapper. Alternativt en form som rymmer minst 2 liter.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt sirap, lingonsylt och yoghurt och blanda väl.
4. Fördela degen i formen. Strö över lite mjöl (om man vill) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

drömstadslimpan

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

drömstadslimpan

För mer inspiration till goda bröd, kika in här: Fredriks bröd

Bilden nedan, den underbara räksmörgåsen hos Rörstrands Café!

räkmacka drömstadslimpan

Här kan du köpa det fins porslinet:
Mon Amie kopp, 180kr finns HÄR
Mon Amie assiett, 170kr finns HÄR

Kommentera
fikagruppen

Fikaresan i Västsverige

Fredriks personliga, 10 september, 2016

Nu är jag precis på väg hem efter en helt otrolig bloggresa i Västsverige! Jag och fyra andra bloggare Tessan Bakar, Trattoria, Zeinas Kitchen och Baka med Frida har testat lite olika paket med just tema fika! Ni förstår att det här var något för mig :)

Jag kan börja med en liten sammanfattning! Jag har aldrig träffat så många eldsjälar inom just sina branscher som jag gjort under de här tre dagarna. Allt från caféets historia, till kaffe, närproducerat, service och upplevelser! Jag är överväldigad och tacksam att jag fick vara med om detta! fikagruppen Här är gänget som fikade! Frida var med första dagen <3 fikavandring Vi började med en fikavandring i Kaféstaden Alingsås där vi fick en guidad tur med smakprovningar och mycket historia. Alingsås är en riktig fikastad, och det kallas ”The capitol of fika”. Jag kände mig som hemma direkt! Vi testade bullar från ANy´s, småkakor hos Ekstedsts, och även paleobollar hos Caé magasinet. Det finns verkligen fika för alla i Alingsås!

Vi testade även lite smakprover hos Nygrens som är med i White gudie. Just Västsverige har de flesta caféer och bagerier i White gudie, så det är erkänt bra! fikavandring alingsas Efter Alingsås åkte vi till Vara för att fika på Conditori Nordpolen, som även de är med i White guide.  Här var det riktigt lyxfika med massor av goda bakelser. esti bonor och brod Efter Nordpolen så gick vi till Esti Bönor och Bröd där vi träffade eldsjälen Maria. Här serveras det lokalproducerat med fantastiska smaker! Vi hade även koppning, att testa olika kaffesorter på olika sätt och vis! Vi bryggde även samma kaffe på tre olika sätt, och det var också en riktig upplevelse! Är du i Vara så är det verkligen värt ett besök! conditori nordpolen Övernattningen gjorde vi på Bjertorps slott där vi åt en fyrarätters middag. Vi gjorde en rundvandring i slottet. Fantastiskt vackert och jag sov som en prins :) bjertorps slott Jag bodde i rummet längst upp till vänster, med utsikt över ägorna :) alle Det var en helt magisk allé upp till slottet! bjertorps slott Middag på Bjertorps, den torsken var bland det godaste jag ätit! hotellfrukost Dag två började såklart med hotellfrukost och sen satt vi oss i minibussen och åkte till Per på Wästgötarna och Levene kvarn., en riktig eldsjäl för mjöl och ekologisk odling. Det darrade i hela huset när malen var igång! Vi fick några påsar med oss hem som jag ska testa ögonaböj! levene kvarn Sedan bar det av till Lidköping och vi fikade i det gamla rådhuset och åt Läckökringlor! radhuset lidkoping Gamla Rådhuset i Lidköping. lackokringla Läckökringlor är fantastiskt spröda och gjorda av smördeg. Sedan bar det av till Rörstrands museum och café där vi åt en härlig räkmacka på drömstadslimpa. Det brödet ska testas och receptet kommer ni hitta här mycket snart! En guidad visning av museet och dess historia. Vi träffade även Inger Persson som designat bland annat te-kannan ”Pop”! rorstrands museum Massor av vitt och blått! Jag var i porslinhimmelen i porslinsstaden Lidköing! inger persson rorstrand Vi fick testa att dreja på lera med mera, och jag trodde ju att jag kunde det där med att centrera nu när jag gått kurs och allt, men tji fick jag :) Man glömmer ganska lätt! Men vi lyckades iaf med att få ihop lite alster som blev helt godkända! lera med mera, zeinas kitchen Sedan var det dags för fika i caféet på Rörstrand, det blev chokladtårta med kola på. Det var en vinnartårta från den årliga baktävlingen som de ordnar. Precis hur gott som helst! stadshotellet lidkoping Sen checkade vi in på Stadshotellet i Lidköping där vi även åt en riktig höjdarmiddag med riktigt höga och goda smaker! VD och delägare Mikaela Grundström bjöd på middag och satt även med som sällskap och berättade hur de har tänkt och planerat för stadshotellet. HUR trevligt som helst!

Varmrätten som var en röding med soyasmör och pepparrot kommer jag att drömma om! Även desserten var som du ser något utöver det vanliga, en hel bricka med små smakbitar av alla desserter. Vi somnade mätta, glada och helt fullproppade av nya intryck! marknad torget lidkoping Sista dagen avslutades med först en hotellfrukost, men självklart en fika till innan vi skildes åt! Vi började med lite shopping på torget och sedan var det café Limtorget. Här var det drömtårta, små söta koppar och kaffe serverat ur kaffekanna. Precis så som det ska vara! cafe limtorget Vill du testa något av det vi gjort så hittar du all info på Västsveriges hemsida som du hittar här: Västsverige. Bilden nedan är Gunilla Davidsson som jobbar på turistrådet Västsverige. Bästa reseledaren, minibussföraren och en eldsjälv för smak och Västsverige!

Fikavandring i Alingsås kostar 330kr och kan bokas HÄR.
Fika med guldkant med boende på Bjertorps slott kostar 1580kr och kan bokas HÄR.
Fika och njut i porslinsstaden med boende på stadshotellet i Lidköping kostar 1195kr, och bokas HÄR.

Riktigt bra priser, för väldigt mycket upplevelser! turistrådet   Tack för allt, och vi ses snart igen!

Kommentera
Etiketter: