grova osötade frallor

Grova osötade frallor

Fredriks bröd, 22 februari, 2017

Idag blev det lite brödbak och experimentverkstad här hemma. Jag ville göra grova osötade frallor som smakade mycket. De här blev riktigt goda och väldigt mättande! Jag proppade i så mycket fröer och torkad frukt som jag bara kunde :)

grova osötade frallor

Ibland när man bakar grovt bröd är det lite svårt att få ihop degen för att kunna forma frallor, så jag hittade på ett sätt där jag gjorde degen först och hade i alla andra saker mot slutet, på det sättet fick jag en bra deg att kunna arbeta med! Det går utmärkt att byta ut mot olika fröer och torkade bär, eller om du inte vill ha torkad frukt så kan du utesluta det helt.

grova osötade frallor

Grova osötade frallor, 20 stycken

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
2 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
7 dl rågsikt
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär
0,5 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 msk salt

Pensling
1 ägg
solrosfrön

Gör så här:
1. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
2. Tillsätt rapsolja, rågmjöl, dinkelmjöl och rågsikt och arbeta degen i cirka 5 minuter.
3. Grovhacka aprikoserna och tillsätt dem i degen tillsammans med tranbär, krossade linfrön, solrosfrön, pumpafrön och salt. Arbeta tills allt är välblandat.
4. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
5. Tippa upp degen på mjölat bakbord. Knåda och rulla ut till en lång korv som du delar i 20 delar. Rulla varje del till en rund bulle och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Är degen lite kladdig kan du ha lite mjöl på händerna.
6. Låt jäsa på plåtarna under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med solrosfrön.
8. Baka i nedre delen av ugnen 12-14 minuter. Låt svalna på galler.

grova osötade frallor

I med alla godsaker när degen har fått arbeta en stund! Jag använde ekologiska torkade aprikoser, de är så mycket godare och inte sådär knallorangea som torkade aprikoser kan vara. De var mjuka och så goda!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

grova osötade frallor

Dags för jäsning nummer två!

För flöer tips på goda bröd, kika in här: BRÖD

grova osötade frallor

Hoppas du blir sugen att testa dessa, jag provade dem på en kompis och på mormor och de tyckte de var supergoda!

osötat bröd

 

Kommentera
frökakor

Frökakor – Krispiga fröflarn

Fredriks småkakor, 20 februari, 2017

Idag blev det test av ett nytt recept på frökakor, just nu så är jag inne på mycket frön eftersom det ger så mycket smak och blir så gott! Jag testade dessa med en glutenfri mjölmix, men det fungerar att byta ut det rakt av med vetemjöl. Gör du kakorna med vetemjöl så flyter de ut lite mindre.

frökakor

Jag gjorde dem även lite extra stora så det blev en riktig fröcookie. jag gillar mest att den blev superkripsig!

frökakor

Frökakor, 15 stycken

100 g smör
0,5 dl vatten
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl eller 2 dl glutenfri mjölmix
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt vattnet.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll smörblandningen. Rör samman till en deg. 4. Använder du den glutenfria mjölmixen, låt blandningen stå 5 minuter så att de får sätta sig.
5. Forma små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper med gott om mellanrum då de flyter ut en del.
6. Baka mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills kakorna har fått fin färg.
7. Kakorna förvaras i en burk på ett torrt ställe, och de går utmärkt att frysa in.

frökakor

Kakorna ovan ligger lite för nära varandra, så ha glesare än så :) De flöt ihop lite, men de blev ju lika goda ändå!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

glutenfri mjölmix

Jag använde Lailas gula mjölmix. Den är naturligt glutenfri så att Emil kan äta den. Vi har även testat pannkakor på den mjölmixen, och de blev verkligen supergoda!

frörutor

Gillar du också frökakor så måste du testa de här frörutorna! De är helt fantastiskt goda och blir lite som en energibar, fast ännu godare! Receptet hittar du här: Frörutor

frökakor

 

Kommentera
Etiketter:
recept på sockerkaka

Recept på sockerkaka med glasyr!

Fredriks mjuka kakor, 19 februari, 2017

Det här är mitt allra bästa recept på sockerkaka som jag lyckas med varje gång. Kakan blir hög, fluffig, saftig och den spricker minimalt på toppen och blir inte sådär toppig som den kan bli ibland. Recept på perfekt sockerkaka, som jag toppar med lite glasyr och strössel!

recept på sockerkaka

Jag smaksätter min sockerkaka med mycket citron för att få den där lite sötsyrliga smaken, det går alldeles utmärkt att byta ut citron mot annan citrusfrukt, eller byta ut vätskan mot mjölk om man hellre vill det, resultatet blir detsamma på självaste kakan.

recept på sockerkaka

 

Recept på sockerkaka med glasyr

4 ägg
3 dl socker
Skal av 1 citron, endast det yttersta
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl nypressad citronjuice
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:

2 dl florsocker
1-2 msk citronjuice
Valfritt strössel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform på minst 2 liter.
2. Vispa ägg, socker, citronskal och vaniljsocker tills det är riktigt fluffigt och vitt.
3. Smält smöret, tillsätt den pressade citronjuicen.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
5. Tillsätt smör/citronjuice i äggvispet och sikta ner mjöl/bakpulver. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
6. Fyll formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är färdig redan efter 30 minuter.
7. Låt sockerkakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Låt kakan svalna.
8. Rör ihop florsocker och citronjuice till en rätt fast glasyr. Ringla över kakan och ha på valfritt strössel.

recept på sockerkaka

När jag gör sockerkaka så smälter jag alltid lite extra smör som jag sedan penslar formen med. Det blir nästan meditativt att se till att man täcker hela med smör och sedan ströbröd.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på sockerkaka

Kakan spricker minimalt vilket gör att den ligger snyggt på tallriken när man stjälper upp den!
jag älskar verjkligen mjuka kakor, och har en hel drös recept nu, kika in här spå får du upptäcka fler: Mjuka kakor

enkel sockerkaka

Hoppas du gillar receptet och att du testar denna, jag lovar, du kommer inte bli besviken!

recept på sockerkaka

Jag tycker att en enkel sockerkaka toppat med lite glasyr och strössel blir perfekt till vilket fika som helst!

recept på sockerkaka

Kommentera
Etiketter:
vitlöksbröd

Vitlöksbröd – breadsticks

Fredriks bröd, 17 februari, 2017

Är det något som är gott så är det ju vitlöksbröd, och om man bakar dem själv så är det änny godare! Idag gjorde jag riktiga breadsticks, sådana som man får mycket i USA. De här är goda precis som de är, eller doppa i lite salsa, eller servera till maten.

vitlöksbröd

Det som gör hela grejen är penslingen efter man bakat dom, och de här ska ätas varma och direkt, det är då de är som bäst! Det går att spara och frysa in, men som sagt, godast är de när man äter dem nybakade!

vitlöksbröd

Vitlöksbröd, 12 stycken

50 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk honung eller sirap
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl

Pensling:
25 g smör
1 vitlöksklyfta
2 tsk finhackad persilja
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Smält smöret och blanda i mjölken, ljumma till fingervarmt, ej över 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med degvätskan.
3. Tillsätt honung/sirap, salt och vetemjöl vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand.
4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i ca 30 minuter tills den är dubbelt så stor.
5. Tippa upp degen på bakbordet och dela i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till en avlång pinne på 20-25 cm i diameter.
6. Lägg alla pinnar på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Baka mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg.
9. Under tiden bröden bakas – Smält smöret i en kastrull. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med i smöret i cirka en minut för att få bort den där starka smaken av rå vitlök. Blanda i persilja och salt.
10. Ta ut bröden och pensla med vitlökssmöret medan bröden är heta. Låt svalna något sedan är det bara att njuta!

vitloksbrod

Det blev faktiskt farligt gott! Jag åt dessa till en sallad och det gick inte att bara ta en 😉

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

vitlöksbröd

Testade att doppa dem i lite salsa också, inte helt fel det heller!

Gillar du dessa så är jag säker på att du skulle gilla de här Mozzarellabröden! Receptet hittar du här: Mozzarellabröd

mozzarellabröd

vitlöksbröd breadsticks

Bröden går ihop lite när man bakar dem, men det gör bara att de blir extra saftiga!

vitlöksbröd

Vitlöksbröden blir väldigt fluffiga och mjuka!

vitlöksbröd

Kommentera
bakad cheesecake

Bakad cheesecake

Fredriks pajer, 16 februari, 2017

New york style cheesecake, eller bakad cheesecake är så himla gott! Det har varit mycket frysta och kalla cheesecake på sistone, men en bakad cheesecake slår faktiskt det mesta! Lite mer fast i konsistensen, och det blir en riktigt mustig smak.

bakad cheesecake

Kakan kräver sin tid i ugnen, men det går att förbereda dagen innan då den håller sig riktigt bra i kylskåpet.

bakad cheesecake

Bakad cheesecake, 8 portioner

12 digestivekex
75 g smör

fyllning
400 g philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk
3 ägg
1 citron
2 tsk vaniljsocker

Garnering
Lite vispad grädde
Bär
Citonmeliss

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, mixa kexen till ett fint pulver. Blanda kex och smör.
3. Klä en springform på 24 centimeter i diameter med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna och bröda.
4. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnstemperaturen till 150.
5. Vispa ihop philadelphiaost och kondenserad mjölk. Vispa ner ett ägg i taget.
6. Tvätta citronen noga och riv det yttersta av skalet. Pressa ur saften från halva citronen. Blanda i skal och saft tillsammans med vaniljsocker i smeten.
7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå ytterligare en timme i ugnen utan att öppna luckan. Kakan kommer att sjunka ihop lite, så det är inte fel :)
8. Det kan behövas en vass kniv och skära runt kanten innan du lossar kanterna på springformen. Garnera din bakade cheesecake med grädde, bär och grönt!

bakad cheesecake

Klä botten med bakplåtspapper, på dewt sättet så får du ut kakan enkelt från formen när du ska ha upp den på ett fat.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

bakad cheesecake

Vill du testa en annan cheesecake så kan jag varmt rekommendera den här kardemummacheesecaken toppat med jordgubbar. GALET GOD! Receptet hittar du här: Kardemummacheesecake

kardemummacheesecake

Kommentera
frörutor

Frörutor – Recept på frökakor!

Fredriks mjuka kakor, 15 februari, 2017

Idag var jag sugen på något riktigt fröigt :) Jag kollade lite recept på nätet och hittade detta recept på bloggen Lennart bakar glutenfritt, recept innehöll lite saker som jag kanske inte gillar så mycket, så jag gjorde om det så att det blev i min smak :)

frörutor

 

Kakorna blir glutenfria bara du ser till att använda rena havregryn som du hittar på glutenfria hyllan på din affär. De är gjorda i en ren miljö så att det inte har kommit in något gluten i påsen, men havregryn i sig är glutenfria.

frökakor

Frörutor, 24 stycken

2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön
2 dl havregryn
1 dl torkade tranbär eller russin
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 burk söt kondenserad mjölk (397 g)
100 g smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen till 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Smält smöret, dra av från plattan och rör ner hela burken kondenserad mjölk.
4. Rör ner blandningen i bunken och rör om tills allt är blandat. Klä en form på 20×25 cm med bakplåtspapper.
5. Bred ut degen i hela formen och platta till med baksidan med en sked.
6. Baka mitt i ugnen 30-35 minuter.
7. Låt kakan svalna helt i formen och skär sedan upp rutor med en vass kniv eller en brödkniv. Kakorna är lite porösa så det är lättast att skära när kakan är kall.
Förvara kakorna i en burk i kylen och de håller minst en vecka. Går även bra att frysa.

frörutor

Det blev otroligt god smak av alla fröer och kanel och kardemumma kan ju faktiskt aldrig bli fel!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

 

frörutor

De här frökakorna går verkligen fort att göra! Vill du ha tips på fler goda kakor ska du kika in här: Småkakor

frörutor

Det blir en karamelliserad yta på kakan som blev OTROLIGT god!

frökakor

Hoppas du blir sugen att testa, för de var verkligen en riktig hit!

frörutor

Kommentera
baka till alla hjartans dag

Baka till Alla Hjärtans dag!

Fredriks bakelser, 13 februari, 2017

Här kommer lite tips på saker du kan baka till Alla Hjärtans dag! Allt ifrån choklad till bröd och andra godsaker! Perfekt att bjuda på till någon du tycker om! Jag tycker att vi kan ha alla hjärtans dag, varje dag :) Jag tänker på att säga: jag älskar dig till Emil varje dag, eller, jag behöver inte ens tänka det eftersom det kommer naturligt <3

baka till alla hjartans dag

Baka till Alla Hjärtans Dag!

amerikanska pannkakor

Varför inte börja dagen med frukost på sängen med Amerikanska pannkakor! Receptet hittar du här: Amerikanska pannkakor

Tekakor hjärta

De här tekakorna är ett måste enligt mig, men jag tycker att man kanske ska få sådana varje dag inte bara på alla hjärtans dag :) Receptet hittar du här: Hjärtanstekakor

titt-utkaka

Den här kallar jag tittutkaka :) Väldigt rolig att baka och när gästrerna skär igenom hittar man mönstret! Receptet hittar du här: Tittutkaka

chokladcupcakes med nougatfrosting

Helt fantastiska chokladmuffins med nougatfrosting! Vill du bjuda på en riktig höjdare till bakverk så måste du testa denna, frostingen är… mmmmmm! Receptet hittar du här: Chokladmuffins med nougatfrosting

nougattryffel

Inget säger väl JAG ÄLSKAR DIG som choklad? Här är en nougat och chokladtryffel doppad i vit choklad. Receptet hittar du här: Chokladtryffel

baka till alla hjärtans dag

Ännu mera cupcakes! De här är gjorda i hjärtansforman och toppade med vit chokladfrosting som är HIMMELSK! Receptet hittar du här: Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

Kärleksmums är ju som gjort för alla hjärtans dag! Här är en video när jag gör kärleksmums, och receptet hittar du här: Kärleksmums

Här hittar du receptet på en rund kärleksmumskaka, tiktigt saftig och chokladig chokladkaka med klassisk topping! Receptet hittar du här: Kärleksmumskaka

baka till alla hjärtans dag

Avsluta dagen med en fantastisk chokladfondant! Perfekt krämig inuti och servarat med en dulce de lechegrädde! Receptet hittar du här: Chokladfondant 

baka till alla hjärtans dag

Se nu till att berätta för de du tycker om att du verkligen gör det, även om det är idag eller någon annan dag så blir man aldrig trött på att höra att någon tycker om en! Mer kärlek till alla!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Kommentera
Lingonlimpa

Lingonlimpa på rågsikt

Fredriks bröd, 13 februari, 2017

Lingonlimpa var det allra första bröd jag bakade när jag var liten. Jag fick en bok av farmor och farfar som hette något i stil med Var dags bröd, och i den hittade jag en lingonlimpa som såg otroligt god ut, så den testade jag direkt! Nu har jag tyvärr inte den boken kvar, men den här limpan liknande den väldigt mycket!

Lingonlimpa

Jag gjorde receptet med rågsikt då jag tycker att det ger brödet lite mer karaktär och smak. Nu börjar det bli en hel del bröd i min receptbank! Alla recept hittar du här: Bröd

lingonlimpa

Lingonlimpa, ett bröd

50 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
7 dl rågsikt
1 tsk salt

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm.
2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen, rör tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt  lingon, rågsikt och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i 30-60 minuter.
4. Tippa ut degen på ett lätt mjölat bakbord och forma till en limpa, lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite rågsikt ovanpå.
5. Låt limpan jäsa i 30 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Snitta limpan med en riktigt vass kniv.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Låt svalna på galler, under en bakduk.

lingonlimpa

Du kan välja själv hur sött du vill ha brödet med lingonen, du kan t.ex råröra lingonen med lite honung om du inte vill ha i något vitt socker. Lite sött i degen hjälper till med jäsningen, men det måste inte vara socker.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

lingonlimpa

Förr veckan testade jag ett recept på Lingongrova där jag använde ingredienserna som står på paketet på Lingongrova, och gjorde ett eget bröd. Det är med surdeg och blev supergott! Receptet på det hittar du här: Lingongrova

lingongrova

Kommentera
titt-utkaka

Titt-utkaka – Överraskningskaka!

Fredriks mjuka kakor, 12 februari, 2017

Det här är en väldigt rolig kaka att bjuda på till kalas! Roligast är ju om gästerna först inte ser mönstret i kakan, och sen när de skär igenom så avslöjas det! I USA kallas kakan peek-a-boo cake, så man skulle kunna kalla den Titt-utkaka på svenska :)

titt-utkaka

Det enda som är lite jobbigt med den här kakan är att det blir en hel del kaka kvar från mönstret, men man kan använda det till att köra en fusktårta! Så har du två bakverk klara till kalaset samtidigt! Receptet hittar du här:  Fusktårta 

Titt-utkaka

Titt-utkaka, recept till en form på 1,5-2 liter

Ingredienser x 2
3 st ägg
2 dl socker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Röd pastafärg eller karamellfärg till första kakan

Glasyr:
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en avlång sockerkaksform
 på minst 1,5-2 liter.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret, ha i mjölken och blanda ner i äggsmeten.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten
. Färga smeten med röd pastafärg eller karamellfärg. Fyll formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan inte är smeteig i mitten. Ta ut kakan, låt vila i formen i 10 minuter, låt sedan svalna helt.
6. Skiva upp kakan i centimetertjocka skivor och stansa ut små hjärtan.
7. Gör om steg 1-4 igen. Lägg lite av smeten i botten av formen och rada upp hjärtana längs hela. (Se bild nedan)
8. Fyll på med restan av smeten så att det täcker hjärtana och baka i 35-40 minuter i nedre delan av ugnen. Låt vila i formen i 10 minuter och stjälp sedan upp kakan och låt svalna helt.
9. Garnera gärna kakan med lite glasyr!

titt-utkaka

Man kan självklart göra kakan i olika färger och former också! Man kan även använda det som bli kvar av första kakan till t.ex cakepops!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

peek-a-boo cake

Det var faktiskt väldigt roligt att göra den här kakan, och den blev verkligen supergod! Tänkte att den borde bli torr i hjärtat, men inte det minsta lilla någe torr, bara en riktigt god sockerkaka! För mer inspiration till goda muka kakor så kan du hitta det här: Mjuka kakor

titt-utkaka

Kommentera
lingongrova

Lingongrova – recept på gott lingonbröd

Fredriks bröd, 9 februari, 2017

Idag blev det ett riktigt roligt test på lingongrova! Jag tänkte att jag ville testa att göra den själv eftersom det är ett väldigt gott bröd. Jag läste på förpackningen vad den innehöll, och sen testade jag mig fram. Det blev ett riktigt gott, saftigt och smakrikt bröd som enligt mig smakar ännu bättre än den köpta varianten!

lingongrova

I lingongrova är det dock bara 1,5% lingon, så där ökade jag på ordentligt, och vört skippade jag helt då det är så svårt att få tag på. I receptet står det 150 g rågsurdeg, antingen gör du den själv enligt detta recept: Surdegsgrund,  eller så använder du den man kan köpa på affären. Båda fungerar utmärkt!

lingongrova

Lingongrova, två limpor

2 dl fyrkornskross + 2 dl vatten
4 dl kallt vatten
150 g rågsurdeg
25 g jäst
0,5 dl brödssirap
1 dl lingon (frysta och upptinade går utmärkt)
8 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmöl
0,5 dl vetekli
2 tsk salt
+2 msk rapsolja

Gör så här:
1. Koka upp fyrkornskrosset med 2 dl deciliter vatten och koka samman till en gröt. Låt svalna. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med det kalla vattnet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna utom rapsoljan och arbeta degen i 10 minuter i maskin.
4. Smörj en ren bunke med rapsolja och tippa i degen. Vik den ett par gånger så att du får olja runt hela degen. Plasta bunken och låt jäsa 1-2 timmar till cirka dubbel storlek. Ju varmare den står, desto snabbare jäser den.
5. Tippa upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Forma degarna till limpor utan att knåda degen allt för mycket. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö over lite vetemjöl.
6. Täck plåtarna med bakduk och låt jäsa i 60 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft om du har det.
8. Baka limporna i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Har du en termometer så ska limporna ha en innertemperatur på 98 grader.
9. Låt limporna svalna helt under duk på galler. Fuska inte med detta då de behöver sin tid efter ugnen för att sätta sig ordentligt.

lingongrova fyrkornskross

Fyrkornskross är så gott i bröd och det blir lite ordentligt att tugga på!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

lingongrova

Degen är rätt lös, men det är för att brödet ska bli riktigt saftigt och gott när man bakar det sen.

Vill du ha tipps på fler smakrika och goda bröd så ska du kika in här: BRÖD

lingongrova

Brödet innan det åkte in i ugnen, det är alltid lika spännande när man stoppar in ett bröd i ugnen för att se hur det beter sig.

lingongrova

Kommentera