chokladskål-dragare

Chokladskålar med vit chokladmousse

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson

Chokladskålar med vit chokladmousse

Imponera på dina gäster och servera en läcker vit chokladmousse i hemgjorda chokladskålar.

Ca 12 st

Chokladskålar
ca 12 ballonger
ca 200 g mörk choklad av god kvalitet

Fyllning
ca 24 hallon

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad, smält
1 äggula

Garnering
ca 12 gula chokladlinser

GÖR SÅ HÄR

chokladskål-1

1. Blås upp ballongerna till lagom storlek. Testa så att de får plats i en äggkopp.

chokladskål-2

2. Smält chokladen över vattenbad. Häll den i en mindre skål så att chokladen blir ”djup”. Doppa ca 1⁄3 av ballongen i chokladen.

chokladskål-3

3. Tejpa fast ballongen på till exempel skåpen ovanför köksbänken och låt chokladen stelna hängande.

chokladskål-4

4. Ställ ballongerna i äggkopparna och klipp sönder dem snabbt.

chokladskål-5

5. Ta försiktigt bort ballongerna ur chokladskålarna. Lägg två hallon i botten av varje chokladskål.

chokladskål-6

6. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt chokladen samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse. Spritsa eller klicka ner moussen i chokladskålarna.

ost--och-skinkgifflar

Ost- & skinkgifflar med basilika

Lättbakade bröd fyllda med med ost, skinka och basilika.

macarons-dragare

Läckra macarons

Med rätt recept och exakta mått är det enkelt att baka den franska mandelmarängkakan. Dessa smakar limetryffel!

Charlotte royal

Charlotte royale

Häftig tårta som görs av rulltårtsskivor och hallonfromage.

Gifflar med ost och skinka.

Ostgifflar med skinka & basilika

Lättbakade gifflar fyllda med med ost, skinka och basilika.

För att få chokladen att bli glansig måste den tempereras.

Så tempererar du choklad

Varför ska chokladen tempereras och vad händer om du inte gör det? Hembakat ger dig alla svar.