Chokladskålar med vit chokladmousse

Spritsa eller klicka ner moussen i chokladskålarna.

Chokladskålar med vit chokladmousse

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Imponera på dina gäster och servera en läcker vit chokladmousse i hemgjorda chokladskålar.

Recept: Chokladskålar med vit chokladmousse

INGREDIENSER

Ca 12 st

Chokladskålar

  • ca 12 ballonger
  • ca 200 g mörk choklad av god kvalitet

Fyllning

  • ca 24 hallon

Vit chokladmousse

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, smält
  • 1 äggula

Garnering

  • ca 12 gula chokladlinser

GÖR SÅ HÄR:

chokladskål-1

1. Blås upp ballongerna till lagom storlek. Testa så att de får plats i en äggkopp.

chokladskål-2

2. Smält chokladen över vattenbad. Häll den i en mindre skål så att chokladen blir ”djup”. Doppa ca 1⁄3 av ballongen i chokladen.

chokladskål-3

3. Tejpa fast ballongen på till exempel skåpen ovanför köksbänken och låt chokladen stelna hängande.

chokladskål-4

4. Ställ ballongerna i äggkopparna och klipp sönder dem snabbt.

chokladskål-5

5. Ta försiktigt bort ballongerna ur chokladskålarna. Lägg två hallon i botten av varje chokladskål.

chokladskål-6

6. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt chokladen samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse. Spritsa eller klicka ner moussen i chokladskålarna.

webbkurs-johan-sorberg

Baka bröd som ett proffs – med Johan Sörberg & Hembakat

Nu lanserar vi vårens roligaste nyhet från Hembakat: En bakkurs på nätet med underbara bagarmästaren Johan Sörberg.

Chokladskålar med vit chokladmousse

Chokladskålar med vit chokladmousse

Läcker vit chokladmousse i hemgjorda chokladskålar.

katalaner med hallonglasyr

Kalasgoda katalaner

Katalanen har ett sprött mördegs-skal, är fylld med hallonsylt och mandelmassa och har läcker ­hallonglasyr på toppen.

utvaldbild-marsipan

Så gör du en marsipanros

Steg-för-steg visar vi hur du gör en marsipanros till tårtan.

För att få chokladen att bli glansig måste den tempereras.

Så tempererar du choklad

Varför ska chokladen tempereras och vad händer om du inte gör det? Hembakat ger dig alla svar.