macarons-dragare

Läckra macarons

av anna nordh foto thomas hjertén

Läckra macarons

Med rätt recept och exakta mått är det enkelt att baka den franska mandelmarängkakan. Macarons är goda att äta men även vackra att se på.  Nästan som små smycken är de små färgglada kakorna. Dessa har smak av limetryffel.

Ca 60 st

Bottnar
140 g äggvita
60 g strösocker
140 g florsocker
185 g mandelmjöl
185 g florsocker
pastafärg

Limetryffel
¾ dl vispgrädde
150 g vit choklad, hackad
1 lime, skalet & saften

GÖR SÅ HÄR

macarons-1

Vispa äggvitan riktigt hård i en rostfri bunke eller en glasskål. Blanda ihop strösocker och 140 g florsocker och vispa ner det i marängen i ca 2 min.

macarons-2

Blanda ihop 185 g florsocker och mandelmjöl i en bunke. Sikta ner blandningen i marängen.

macarons-3

Vänd ihop smeten tills den är jämn. Tillsätt pastafärgen och rör om med slickepott tills marängen är lite lösare.

macarons-4

Vik bakplåtspapper så de passar till plåten. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut rundlar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt macaronsen ligga och torka i 30–60 min. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda macaronsen i 12 min och låt dem svalna.

macarons-5

Gör fyllningen: Koka upp grädden, ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen till en jämn smet. Tillsätt limeskal- och saft. Fyll en spritspåse med tryffeln och låt den ligga i kylskåp tills den blir kall. Måtta ut kakorna två och två så de är någorlunda lika stora. Spritsa fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två.