Garnera den frysta, krämiga cheesecaken med färska fikon, valnötter och honung.

Garnera den frysta, krämiga cheesecaken med färska fikon, valnötter och honung.

Cheesecake med fikon

Av Cecilia Möller
En cheesecake med fikon, honung och valnötter som är ett lagom sött alternativ till tårta.

Ca 10 bitar

1 dl valnötter
10 digestivekex
4 ägg
1 dl honung
300 g färskost, t ex Philadelphia
3 dl vispgrädde

Garnering
3 fikon, färska
1 dl valnötter
honung

Gör så här
1. Mixa valnötter och digestivekex i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut ungefär hälften av smulorna i botten på en springform, 24 cm i diameter.

2. Dela äggen i vitor och gulor, spara vitorna. Vispa gulor och honung ljust och poröst. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet.

3. Vispa grädden och vänd ner den i färskostsmeten.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i färskostsmeten. Rör till en jämn smet.

5. Häll hälften av smeten i springformen. Strö ut resten av smulet över smeten i formen och häll till sist över resterande färskostsmet.

6. Låt formen stå i frysen i 4 tim eller över natten.

7. Garnera cheesecaken med färska fikon i klyftor och valnötter och avsluta med att ringla över lite honung.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Cheesecaken kan du göra i denna springform!