Rulla in den goda kokosfyllningen i degen.

Rulla in den goda kokosfyllningen i degen.

Chokladkakor med kokos och pistasch

Av Eva Nordlinder  Foto Thomas Hjerté
Chokladkakor med fyllning av pistasch och kokos är ljuvligt goda.

Ca 50 st

Fyllning
0,8 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,4 dl riven kokos
70 g osaltade pistaschnötter, hackade
85 g färskost, t ex Philadelphia

Deg
90 g smör, rumsvarmt
2,4 dl florsocker
1 ägg
60 g mörk choklad, smält & avsvalnad
1 tsk vaniljsocker
3,6 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt

GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Vispa ihop alla torra ingredienserna med färskosten. Lägg ut fyllningen på plastfolie
och forma den till en rulle, ca 40 cm lång. Lägg plast-folie om rullen och lägg den i kylen.
2. Deg: Vispa ihop smör och florsocker till en smet. Vispa ner ägget, chokladen och vaniljsockret.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smeten till en smidig deg. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 30 min.
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en långsmal rektangel, ca 12 x 40 cm. Ta bort det översta papperet. Lägg fyllningen på mitten och rulla ihop allt till en rulle. Dela den i 2 bitar, vira in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ca 30 min. Sätt ugnen på 190 grader.
5. Skiva rullarna i ca 8–10 mm tjocka bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.