Nötdrömmar med nutella

Supergoda spröda småkakor.

Fyllda nötdrömmar

av elisabeth johansson foto thomas hjertén

Recept: Fyllda nötdrömmar

Spröda drömmar fyllda med len hasselnötskräm.

INGREDIENSER

Ca 24 st

  • 200 g smör, kylskåpskallt
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 7 dl potatismjöl
  • 4 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk)
  • ca 1 ½ dl Nutella
  • 3 msk nötter, hackade

FYLLDA NÖTDRÖMMAR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i tärningar och blanda ihop smör, vaniljsocker, strösocker, potatismjöl och psylliumfrömjöl till en deg.
  2. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i 30 min. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Skär rullen i skivor, ca 3 cm breda. Lägg kakorna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop med tummen i varje kaka. Spritsa en klick Nutella i hålet och strö över hackade nötter.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–22 min. Låt dem svalna.