Mintkakor

Dekorera gärna kakorna med ätbart guldstjärneströssel.

Mintkakor

av linda andersson Foto Roger Olsson
Ljuvligt goda mintkakor med choklad som smälter i munnen.

25–30 st

1 äggvita
3–4 droppar pepparmyntsolja
½ tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa äggvitan till ett skum. Droppa i pepparmyntsoljan.

2. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Blanda tills massan är fast men fortfarande smidig. Smeten ska gå att kavla ut.

3. Strö florsocker på bakbordet och kavla ut massan ca 1/2 cm tjock. Stansa ut runda kakor, ca 3 cm i diameter. Knåda ihop resterna av degen och kavla ut degen på nytt. Gör inte kakorna för tunna för då blir de svåra att doppa i chokladen.

4. Smält chokladen över vattenbad. Pensla eller doppa mintkakorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö lite strössel ovanpå chokladen och låt dem stelna i ett kylskåp.

Vi rekommenderar den här kaveln från Kökets favoriter till receptet.