En läcker och enkel sommardessert.

En läcker och enkel sommardessert.

Rabarber- & halloncheesecake med drömkross

Av Daniel Lakatosz
En läcker sommardessert som du serverar i glas.

6–8 port

Rabarber- & hallonkräm
450 g rabarber
200 g frysta hallon
3 dl strösocker
3 dl vatten
½ msk rivet citronskal
3 msk potatismjöl
3 ½ msk vatten
ev röd hushållsfärg

Cheesecakekräm
250 g färskost, t ex Philadelphia
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde

Fyllning
15–20 drömmar, krossade

Garnering
citronmeliss
frysta hallon
ev 6–8 drömmar

Gör så här
1. Rabarber- & hallonkräm: Skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull tillsammans med strösocker, vatten och citronskal. Låt det koka i ca 10 min tills rabarbern är mjuk.

2. Blanda potatismjöl och vatten, ta av kastrullen från plattan och häll försiktigt redningen i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i någon minut till på spisen. Blanda ev i några droppar röd hushållsfärg om du vill ha en starkare färg. Låt krämen svalna i kylskåpet.

3. Cheesecakekräm: Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker. Häll i vispgrädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över krämen i en spritspåse.

4. Montering: Börja med att spritsa lite cheesecakekräm i botten på varje glas. Skeda i lite rabarber- och hallonkräm och strö över lite krossade drömmar. Upprepa proceduren en gång till och toppa med lite cheesecakekräm. Garnera desserten med citronmeliss, några frysta hallon och en dröm.