Rabarber- och halloncheesecake i glas

En läcker och enkel sommardessert.

Rabarber- & halloncheesecake med drömkross

Av Daniel Lakatosz

Recept på rabarber- & halloncheesecake med drömkross

En läcker sommardessert som du serverar i glas.

INGREDIENSER

6–8 port

Rabarber- & hallonkräm

  • 450 g rabarber
  • 200 g frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • ½ msk rivet citronskal
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 ½ msk vatten
  • ev röd hushållsfärg

Cheesecakekräm

  • 250 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde

Fyllning

  • 15–20 drömmar, krossade

Garnering

  • citronmeliss
  • frysta hallon
  • ev 6–8 drömmar

Gör så här

  1. Rabarber- & hallonkräm: Skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull tillsammans med strösocker, vatten och citronskal. Låt det koka i ca 10 min tills rabarbern är mjuk.
  2. Blanda potatismjöl och vatten, ta av kastrullen från plattan och häll försiktigt redningen i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i någon minut till på spisen. Blanda ev i några droppar röd hushållsfärg om du vill ha en starkare färg. Låt krämen svalna i kylskåpet.
  3. Cheesecakekräm: Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker. Häll i vispgrädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över krämen i en spritspåse.
  4. Montering: Börja med att spritsa lite cheesecakekräm i botten på varje glas. Skeda i lite rabarber- och hallonkräm och strö över lite krossade drömmar. Upprepa proceduren en gång till och toppa med lite cheesecakekräm. Garnera desserten med citronmeliss, några frysta hallon och en dröm.

Läckra pajer med krispig mördeg, mandelkräm, rabarber och härlig crumble: