Servera gärna desserten med lite vaniljglass.

Servera gärna desserten med lite vaniljglass.

Rabarberdessert med lakritszabaglione

Av Elisabeth Johansson
En snabb men otroligt läcker dessert. Servera den gärna med en kula vaniljglass.

Ca 4 port

4 rabarberstjälkar
25 g smör
3 msk strösocker

Lakritszabaglione
5 äggulor
1 dl strösocker
1 dl marsalavin
ca 2 tsk lakritsgranulat

Garnering
citronmeliss
dragon

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i ca 5 cm stora bitar. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och klicka på smör. Strö över strösocker och grädda mitt i ugnen i ca 12 min, eller tills rabarbern är mjuk och lite trådig.

2. Lakritszabaglione: Lägg alla ingredienser i en värmetålig skål. Vispa över vattenbad tills krämen tjocknar.

3. Ställ skålen i ett isbad och fortsätt vispa tills krämen har svalnat.

4. Portionera ut rabarbern i skålar och skeda över lakritszabaglionen. Toppa med citronmeliss och dragon.