Baka underbart gott honungssötat rågknäcke med linfrön

Honungssötat rågknäcke med nyttiga linfrön.

Ca 16 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk honung
½ dl linfrön
1 tsk brödkryddor
2 dl grovt rågmjöl
8–9 dl rågsikt

Garnering
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, linfrön, brödkryddor, rågmjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 220 grader.
3. Kavla ut degen tunt, 2–3 mm, på ett rikligt mjölat bakbord. Stansa ut rundlar, ca 13 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

NUVARANDE Rågknäcke med honung
NÄSTA Flätad semmelkrans