Ringla smält mörk choklad över de mäktiga tryfflarna.

Ringla smält mörk choklad över de mäktiga tryfflarna.

Ägglikörtryfflar

AV Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
God och lyxig tryffel med smak av ägglikör.

20–24 st

Lager 1
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mörk choklad, finhackad
25 g smör, rumsvarmt
2 msk ägglikör

Lager 2
½ dl vispgrädde
1 tsk honung
150 g vit choklad, finhackad

Garnering
ca 50 g mörk choklad , smält

GÖR SÅ HÄR
1. 
Lager 1: Koka upp grädde och honung. Häll det över chokladen och låt blandningen stå i några minuter utan att röra den.

2. Tillsätt smöret i små klickar och blanda till en slät kräm. Rör försiktigt ner ägglikören.

3. Häll smeten i en form med raka kanter, ca 12 x 15 cm, klädd med plastfolie och låt den svalna. Ställ den sedan i kylskåpet i ca 2 tim. Börja med den vita tryffeln först när den mörka har stelnat.

4. Lager 2: Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen. Rör tills dess att chokladen har smält.

5. Häll den ljusa chokladsmeten över den mörka som stelnat. Ställ formen i kylskåpet och låt allt stelna, gärna över natten.

6. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar.

7. Ringla eller spritsa smält mörk choklad på tryfflarna.

Här hittar du en annan smarrig tryffel: Lingontryffel