Ägglikörtryfflar med smält choklad

Ringla gärna smält mörk choklad över de mäktiga tryfflarna.

Ägglikörtryfflar med mörk choklad

AV Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren

Recept: Ägglikörtryfflar

Goda och lyxiga ägglikörtryfflar med smak av ägglikör och mörk choklad.

INGREDIENSER

20–24 st

Lager 1

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 200 g mörk choklad, finhackad
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk ägglikör

Lager 2

  • ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 150 g vit choklad, finhackad

Garnering

  • ca 50 g mörk choklad , smält

ÄGGLIKÖRTRYFFLAR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Lager 1: Koka upp grädde och honung. Häll det över chokladen och låt blandningen stå i några minuter utan att röra den.
  2. Tillsätt smöret i små klickar och blanda till en slät kräm. Rör försiktigt ner ägglikören.
  3. Häll smeten i en form med raka kanter, ca 12 x 15 cm, klädd med plastfolie och låt den svalna. Ställ den sedan i kylskåpet i ca 2 tim. Börja med den vita tryffeln först när den mörka har stelnat.
  4. Lager 2: Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen. Rör tills dess att chokladen har smält.
  5. Häll den ljusa chokladsmeten över den mörka som stelnat. Ställ formen i kylskåpet och låt allt stelna, gärna över natten.
  6. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar.
  7. Ringla eller spritsa smält mörk choklad på tryfflarna.
Här hittar du en annan smarrig tryffel: Lingontryffel

För dig som inte kan få nog av choklad:

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!