En enkel rulltårta förvandlas till en riktig sommartårta.

En enkel rulltårta förvandlas till en riktig sommartårta.

Annorlunda jordgubbstårta

av katarina carlgren foto thomas carlgren
I ett nafs har du världens enklaste tårta. Rulltårta kan ibland vara lite tråkig, men här förvandlas den till något gott som känns svensk sommar.

Ca 16 bitar

Rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl jordgubbssylt eller mosade jordgubbar

Garnering
2 ½ dl vispgrädde
5 dl jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Rör i grädde. Vänd ner mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver i smeten.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min.

5. Sockra på kakan och lägg över ett bakplåtspapper och vänd upp på plåt. Ta bort bakplåtspappret. Det går lättare att få bort pappret om du penslar det med kallt vatten.

6. Bred på sylt eller mosade jordgubbar och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan vila en stund med skarven nedåt.

7. Skär rulltårtan i 2 1/2 cm stora bitar. Lägg bitarna på ett fat och bygg upp lager på lager. Vispa grädden. Toppa pyramiden med vispad grädde och jordgubbar.