Ta vara på äppelskörden och baka saftiga och goda äppelbullar med kokos.

Recept: Äppelbullar med kokos

INGREDIENSER

Ca 30 st
Vetedeg
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 14 dl vetemjöl
Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 dl riven kokos
  • 2–3 äpplen, grovt rivna
Pensling & garnering
  • 1 ägg
  • ev riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vetedeg: Smält smöret och värm tillsammans med mjölken till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölkblandningen.
  3. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Täck degen med bakduk eller plastfolie och låt jäsa i ca 40 min.
  4. Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en skål.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta igenom den. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 1 ½ cm tjock.
  6. Bred fyllningen på de utkavlade degrektanglarna och rulla ihop från långsidan.
  7. Skär degrullarna i bitar, ca 3 cm tjocka, och lägg bitarna i bullformar. Låt bullarna jäsa i 40 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla bullarna dem med uppvispat ägg och strö över eventuellt över lite kokos.
  9. Grädda dem mitt i ugnen i 10 min.

Grundrecept på vetedeg hittar du här!

NUVARANDE Äppelbullar med kokos
NÄSTA Öppen paj med tomat & fetaost