Äpplen och kokos passar bra ihop och det går snabbt att svänga ihop de här goda och saftiga muffinsen.

Recept: Äppelmuffins med kokos

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 2 äpplen
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl bovetemjöl
  • ½ dl fullkornsrismjöl
  • ½ dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos

Frosting

  • 100 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kokosgrädde eller vispgrädde, rumsvarm

Garnering

  • riven kokos, rostad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
  2. Skala och skär äpplena i mindre tärningar.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och luftigt. Rör ner i äggen, ett i taget.
  4. Blanda ihop mjölsorterna, bakpulver och kokos i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Arbeta ihop till en jämn smet men överarbeta den inte.
  5. Fördela smeten i formarna, lägg äppelbitarna överst och tryck ner dem lite i smeten. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem kallna.
  6. Frosting: Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Bred frostingen över muffinsen och toppa med rostad kokos.
Äppelmuffins med frosting och kokos

Äppelmuffins blir ett uppskattat inslag på fika­bordet.

NUVARANDE Äppelmuffins med kokos
NÄSTA Mikrokladdkaka på 1 minut