Baka med avokado! Avokado är så mycket mer än bara guacamole. Här hittar du ett recept på en härlig kaka med avokado och lime.

Recept: Avokado – & limekaka

10–12 bitar

  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 avokado
  • 1 lime, saften & finrivet skal
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk

Topping

  • 1 avokado
  • ½ lime, saft & finrivet skal
  • ¾ dl crème fraiche
  • 1 ½–2 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 1–1 ½ liter.
  2. Vispa strösocker och smör vitt och luftigt.
  3. Mixa avokadon med limesaft och skal. Vispa ner det i smörsmeten.
  4. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem och mjölken i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 50 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt kakan svalna i formen i ca 15 min och därefter kallna helt på ett galler.
  6. Topping: Mixa avokado och limesaft. Vispa i crème fraiche och därefter florsockret, lite i taget. Toppa kakan med krämen och garnera med rivet limeskal.
NUVARANDE Avokado – & limekaka
NÄSTA Citron- & mandelsockerkaka