Skär rullen i lite tjockare bitar och ställ snittytan nedåt för att göra söta bakelser.

Skär rullen i lite tjockare bitar och ställ snittytan nedåt för att göra söta bakelser.

Bakelser med passionsfruktsmousse

Med passionsfruktsmousse som fyllning förvandlas lätt denna rulltårta till en helt ljuvlig liten bakelse!

Ca 8 st

Passionsfruktsmousse
3 passionsfrukter, stora
150 g vit choklad
1 dl vispgrädde
3 ägg, delade i gulor & vitor

Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk vatten, kallt

Garnering
vispgrädde
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Mousse: Dela och skrapa ur passionsfrukterna. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite. Vispa grädden halvfast.

2. Blanda försiktigt ner äggulor, passionsfruktssaft och grädden i den smälta chokladen.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner lite av vitorna i chokladgrädden. Rör ordentligt och vänd ner resten av äggvitan. Låt moussen stelna i frysen i ca 2 tim eller tills den har blivit tjock i konsistensen. Rör om någon gång under tiden.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Gör mönstersmeten (se recept) och färga den med hushållsfärg.

5. Fyll en spritspåse med smeten. Använd gärna en smal, rund tyll för att göra prickarna. Ställ plåten i frysen i 10 min. Gör under tiden smeten till rulltårtan så att den inte hinner sjunka ihop.

6. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Vänd runt det tills smeten är jämn.

7. Ta plåten ur frysen och bred försiktigt ut smeten ovanpå mönstret och grädda bottnen direkt mitt i ugnen i ca 5 min. Låt den svalna. Vänd bottnen upp och ner på ett bakplåtspapper och dra bort det första papperet. Vänd på bottnen så att mönstret ligger nedåt.

8. Bred på moussen och rulla ihop rulltårtan. Skär den i
så breda bitar du vill ha och lägg snitt-
ytan neråt. Dekorera med spritsad grädde, chokladdekorationer och eventuellt sidenband.