Sockerfritt! Baka läckra banan- & äppelmuffins som är sötade med frukt i stället för vitt socker.

Recept: Sockerfria banan- & äppelmuffins

14–16 st

  • 1 äpple
  • 1 banan, mogen
  • 2 ägg
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 75 g smör, smält
  • Garnering: ev mald kanel

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv äpplet samt mosa bananen.
  2. Vispa upp äggen med en elvisp. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggen ihop med mjölken och smöret. Vänd ner äppelrivet och bananmoset och rör ihop allt till en slät smet.
  3. Ställ muffinsformar eller små porslinsformar på en plåt. Fyll dem ¾ upp till kanten med smet.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på galler. Pudra eventuellt över lite kanel innan servering.

 

Fler recept utan tillsatt socker: Supergoda havrekakor med kokos och russin

NUVARANDE Banan- & äppelmuffins (sockerfria!)
NÄSTA Nötbullar i fyrkantsform