Dessa muffins innehåller inte så mycket socker utan får mycket av sin sötma från honung och banan.

Recept: Banan- & jordnötsmuffins

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 2 bananer, mogna
  • ½ dl honung
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g mörka chokladlinser

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa bananerna ordenligt.
  2. Rör ihop bananmos, honung, strösocker, yoghurt, ägg och mjölk tills det är helt blandat. Tillsätt jordnötssmör och rör tills smeten är len och tjock.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Häll ner banansmeten i mjölblandningen och rör försiktigt tills det precis blivit blandat.
  4. Rör ner chokladlinserna i smeten så att de blir jämnt fördelade.
  5. Häll smeten i 12 muffinsformar. Fyll dem till ¾ eller nästan helt upp.
  6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 5 min. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda dem i ytterligare 12 min. Känn efter med en provsticka att de är klara, stickan ska komma upp torr. Låt muffinsen svalna innan servering.
Banan- & jordnötsmuffins

Foto: CECILIA MÖLLER

Honung och banan ger sötma som gifter sig fint med chokladlinserna.

NUVARANDE Banan- & jordnötsmuffins
NÄSTA Moccarulle