Bjud på en underbart saftig kaka.

Bjud på en underbart saftig kaka.

Banankaka med choklad

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Saftig och god banankaka smaksatt med choklad – en oslagbar kombination.

Recept: Banankaka med choklad

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 stora bananer
  • 1/2 dl smör, smält
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g mörk choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner dem i äggsmeten.
  2. Blanda smör och grädde och rör ner i äggsmeten.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem. Rör ner chokladen.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–40 min.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

Etiketter: Choklad, banan