bananrutor-med-frosting

Bananrutor med frosting

Använd överblivna bananer och baka saftiga bananrutor med läcker frosting.

Ca 24 bitar

4 ½ dl strösocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
150 g smör, smält
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 ½ tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
4 stora bananer, mosade

Glasyr
4 msk smör, rumsvarmt
5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver

Garnering
citronmeliss

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg poröst. Tillsätt grädden och smöret.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd till sist ner bananerna. Rör till en jämn smet.

3. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna, ca 35 x 40 cm. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna.

4. Glasyr: Vispa smör och florsocker i en skål. Tillsätt grädde och vaniljpulver och blanda till en jämn smet.

5. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna och skär sedan kakan i rutor. Garnera gärna med citronmeliss.

Etiketter: långpanna, banan, glasyr