Små biskvier med hallonchokladtryffel.

Biskvierna blir extra fina garnerade med hallonpulver.

Biskvier med hallonchokladtryffel

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Låt hallonchokladtryffel förgylla ljuvliga biskvier.

Recept: Biskvier med hallonchokladtryffel

INGREDIENSER

Ca 24 st

Hallonchokladtryffel

  • 150 g frysta hallon, tinade
  • 150 g mörk choklad
  • 1 ½–2 msk strösocker
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk smör

Bottnar

  • 150 g mandelmassa
  • ½ äggvita

Garnering

  • 150 g mörk choklad
  • ev hallonpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa de tinade hallonen med en stavmixer. Passera hallonmixen genom en sil så att kärnorna tas bort.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp hallonpuré, strösocker och grädde i en kastrull.
  3. Häll den heta vätskan över chokladen. Rör till en jämn chokladkräm. Rör i smöret. Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast. I kylskåp tar det ca 1 tim.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan på riv­järnets grova sida och blanda den med äggvitan. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla 24 små bollar av smeten och platta ut dem på plåten till små rundlar, ca 3 cm i diameter.
  5. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från bakplåtspapperet medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.
  6. Bred tryffeln toppigt på bottnarnas undersida. Ställ dem kallt i kylskåp i minst 1 tim.
  7. Smält chokladen över vatten­bad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Låt chokladen stelna. Förvara biskvierna kallt. Pudra eventuellt hallonpulver över dem vid servering.