Biskvierna smälter i munnen tack vare ljuvlig chokladtryffel med smak av hallon. De blir extra fina garnerade med hallonpulver. Låt hallonchokladtryffel förgylla ljuvliga biskvier.

Recept: Biskvier med hallonchokladtryffel

INGREDIENSER

Ca 24 st

Hallonchokladtryffel

  • 150 g frysta hallon, tinade
  • 150 g mörk choklad
  • 1 ½–2 msk strösocker
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk smör

Bottnar

  • 150 g mandelmassa
  • ½ äggvita

Garnering

  • 150 g mörk choklad
  • ev hallonpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa de tinade hallonen med en stavmixer. Passera hallonmixen genom en sil så att kärnorna tas bort.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp hallonpuré, strösocker och grädde i en kastrull.
  3. Häll den heta vätskan över chokladen. Rör till en jämn chokladkräm. Rör i smöret. Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast. I kylskåp tar det ca 1 tim.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan på riv­järnets grova sida och blanda den med äggvitan. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla 24 små bollar av smeten och platta ut dem på plåten till små rundlar, ca 3 cm i diameter.
  5. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från bakplåtspapperet medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.
  6. Bred tryffeln toppigt på bottnarnas undersida. Ställ dem kallt i kylskåp i minst 1 tim.
  7. Smält chokladen över vatten­bad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Låt chokladen stelna. Förvara biskvierna kallt. Pudra eventuellt hallonpulver över dem vid servering.
Små biskvier med hallonchokladtryffel.

Biskvierna blir extra fina garnerade med hallonpulver.

NUVARANDE Biskvier med hallonchokladtryffel
NÄSTA Glutenfri snickerstårta