Blåbärspaj med maräng

Läcker blåbärspaj med härlig marängfyllning.

Blåbärspaj med maräng

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Lättbakad och uppskattad paj med smakrika blåbär.

Recept: Blåbärspaj med maräng

INGREDIENSER

6–8 bitar

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 äggulor (spara vitorna)
  • 1 msk mjölk

Fyllning

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 10 dl blåbär

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop mjöl, smör, strösocker, vaniljsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulor och mjölk och knåda snabbt ihop allt till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Fyllning: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker, vaniljsocker och blåbär. Häll blandningen i pajskalet.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna och pudra över lite florsocker.