Boveteknäcke med ost och gurka

Gott boveteknäcke fullproppat med nyttiga frön och kärnor.

Boveteknäcke

AV LINDA ANDERSSON FOTO ROGER OLSSON
Tunna, krispiga knäckebröd som är lätta att göra själv. Fröna i degen gör dem extra nyttiga och goda.

Recept: Boveteknäcke

INGREDIENSER

Ca 20 bitar boveteknäcke

  • 2 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda sesamfrön, solrosfrön, bovetemjöl, salt och fiberhusk i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt oljan. Häll det över de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en tunn rektangel, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och lägg det undre med degen på en plåt.
  3. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det kallna helt på plåten.

Etiketter: