Pepparmyntsoljan sätter extra piff på browniekakorna.

Pepparmyntsoljan sätter extra piff på browniekakorna.

Browniekakor med mintfyllning

Av Saga Areng Foto Thomas Hjertén

Detta är kakor för dig som älskar brownies och mint.

Ca 20 st

2 ½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
250 g mörk choklad, hackad
40 g smör
2 ägg

Fyllning
200 g färskost, t ex Phila­delphia
2 dl florsocker
20 g smör, rumsvarmt
4 droppar pepparmyntsolja
grön hushållsfärg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bak­pulver och salt.

3. Smält choklad och smör över vattenbad i en stor skål. Ta bort den från plattan och tillsätt snabbt ägg samt de torra ingredienserna. Blanda tills smeten precis går ihop.

4. Klicka ut matskedsstora klickar på plåtarna med 4–5 cm mellan kakorna (de flyter ut). Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Fyllning: Vispa samman alla ingredienserna. Spritsa fyllning på hälften av kakorna. Lägg en ospritsad kaka ovanpå.

Etiketter: mint, browniekakor