Smaksätt bakverken med likör. Amarula cream är en krämig gräddlikör som med fördel kan användas i bakverk.

Recept: Brownies med amarula

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

Tryffeltopping

  • 150 g choklad, havssalt/mandel
  • från Anthon Berg, hackad
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl Amarula cream likör

Brownie

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tryffel: Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt tills chokladen börjar smälta.
  2. Tillsätt likören och rör tills tryffeln är slät. Häll upp den i en skål, täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 tim tills den halvstelnat och har krämig konsistens.
  3. Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljpulver och blanda.
  4. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner vetemjölet och blanda allt till en slät smet.
  5. Häll smeten i en form, 20 x 20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna, lossa kakan och bred ut tryffeln. Har tryffeln inte blivit så tjock att den är bredbar så kan du ställa in den i kylen en stund. Skär kakan i lagom stora bitar.
Brownies med amarula

Brownies med tryffeltopping.

NUVARANDE Brownies med amarula
NÄSTA Filmjölkslimpa med morötter