Fluffig och spröd budapestrulle med sötmandel i stället för hasselnötter.

 

Recept: Budapestrulle med lemon curd & hallon

INGREDIENSER

Ca 8 bitar

Botten

  • 5 äggvitor
  • ½ tsk citronsaft eller ättiksprit, 12 procent
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl sötmandel, finhackad
  • ½ dl maizena majsstärkelse

Fyllning

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 2 dl färska hallon

Garnering

  • ca 50 g mörk choklad, smält
  • florsocker
  • ca 1 dl vispgrädde, vispad
  • färska hallon
  • torkade ätbara blommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum i en metallbunke eller glasskål, bunken ska gå att vända uppochner. Häll i strösockret, lite i taget, och vispa tills du har en fast och glansig maräng.
  2. Vänd ner mandel och maizena. Bred eller spritsa ut smeten i strängar tätt ihop på ett bakplåtspapper.
  3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 15–20 min eller tills den har fått lite färg. Låt den svalna.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på bottnen och vänd den uppochner. Vispa grädden till fyllningen och blanda den med lemon curd. Bred det på bottnen. Dela hallonen på hälften och fördela dem över citrongrädden. Rulla ihop bottnen, från långsidan, till en rulle med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i frysen i 30 min.
  5. Garnering: Spritsa choklad över rullen och låt det stelna. Spritsa vispad grädde ovanpå. Lägg ett hallon i varje gräddtopp och pudra över florsocker
NUVARANDE Budapestrulle med lemon curd & hallon
NÄSTA Citronmarängpaj