Bullar med krossad choklad och vanilj. Ljuvligt gott till fikat för chokladälskare.

Recept: Bullar med choklad & vanilj

INGREDIENSER

20 st

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 14–15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g mörk eller ljus choklad, grovhackad

Garnering

  • 1 ägg
  • florsocker
  • 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
  3. Rör ihop ingredienserna (utom chokladhacket) till fyllningen.
  4. Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel.
  5. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
  6. Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i 10 lika tjocka bitar. Lägg dem med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min, tills de fått fin färg.
  8. Låt bullarna kallna. Smält chokladen över vattenbad. Pudra bullarna med florsocker och ringla över den smälta chokladen med en sprits.

Grundrecept på vetedeg hittar du här!

NUVARANDE Bullar med krossad choklad & vanilj
NÄSTA Butterkaka med getost & hasselnötter