Cake pops med Nutella

Cake pops med Nutella

av sandra boart foto hanna björkstedt
Dessa cake pops kommer att bli otroligt populära på kalaset, både att dekorera och att äta.

Ca 30 st

Ingredienser
250 g (4 st) ägg
125 g (1 ½ dl) strösocker
50 g (4 tsk) vaniljsocker
50 g (1 dl) vetemjöl
50 g (2⁄3 dl) potatismjöl
50 g (1 dl) kakao
5 g (½ tsk) bakpulver
100 g (1 dl) Nutella
50 g (½ dl) färskost, t ex Philadelphia

Garnering
ca 300 g vit choklad
blå chokladfärg
strössel
klubbpinnar
ev sidenband

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ägg, strösocker och vanilj­socker i en kastrull. Värm upp blandningen under ständig vispning tills den når 40 grader (kolla med en termometer). Häll äggsmeten i en kall bunke och vispa tills den kallnar och tjocknar.

2. Blanda ihop vetemjöl, potatis­mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner
det i smeten, var försiktig så att du inte slår ut för mycket luft.

3. Häll smeten i en smord springform, 20 cm i dia­meter, och grädda bottnen mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna.

4. Smula sönder kakan i en bunke. Tillsätt Nutella och färskost och blanda till en smet som går att forma. Väg upp smeten i bitar som väger ca 20 g och rulla dem till små bollar.

5. Garnering: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda i lite chokladfärg och rör om.

6. Doppa toppen av klubbpinnarna i smält choklad innan du sticker ner dem
i kakbollarna, på så sätt håller sig bollarna bättre kvar på pinnen.

7. Doppa bollarna i den smälta chokladen och dekorera dem med strössel och ev sidenband.

Se fler recept på cake pops

Snabba cake pops
Starke Adolfs skivstång
Chokladdoppade marshmallows

 

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!

Etiketter: godis, kalas, allt om kalas