Dessa cake pops kommer att bli otroligt populära både att dekorera och att äta.

Dessa cake pops kommer att bli otroligt populära på kalaset, både att dekorera och att äta.

Recept: Cake pops med Nutella

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 250 g (4 st) ägg
  • 125 g (1 ½ dl) strösocker
  • 50 g (4 tsk) vaniljsocker
  • 50 g (1 dl) vetemjöl
  • 50 g (2⁄3 dl) potatismjöl
  • 50 g (1 dl) kakao
  • 5 g (½ tsk) bakpulver
  • 100 g (1 dl) Nutella
  • 50 g (½ dl) färskost, t ex Philadelphia

Garnering

  • ca 300 g vit choklad
  • blå chokladfärg
  • strössel
  • klubbpinnar
  • ev sidenband

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ägg, strösocker och vanilj­socker i en kastrull. Värm upp blandningen under ständig vispning tills den når 40 grader (kolla med en termometer). Häll äggsmeten i en kall bunke och vispa tills den kallnar och tjocknar.
  2. Blanda ihop vetemjöl, potatis­mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner
    det i smeten, var försiktig så att du inte slår ut för mycket luft.
  3. Häll smeten i en smord springform, 20 cm i dia­meter, och grädda bottnen mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna.
  4. Smula sönder kakan i en bunke. Tillsätt Nutella och färskost och blanda till en smet som går att forma. Väg upp smeten i bitar som väger ca 20 g och rulla dem till små bollar.
  5. Garnering: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda i lite chokladfärg och rör om.
  6. Doppa toppen av klubbpinnarna i smält choklad innan du sticker ner dem
    i kakbollarna, på så sätt håller sig bollarna bättre kvar på pinnen.
  7. Doppa bollarna i den smälta chokladen och dekorera dem med strössel och ev sidenband.

Se fler recept på cake pops:

Snabba cake pops
Starke Adolfs skivstång
Chokladdoppade marshmallows

Gör din egen Nutella:

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!

NUVARANDE Cake pops med Nutella
NÄSTA Oreocheesecake