Cheesecake med pumpa på tårtfat

Krämig och smakrik cheesecake med pumpa. Passar utmärkt till halloweenfesten!

Cheesecake med pumpa till halloween

av sandra boart foto hanna björkstedt

Recept på cheesecake med pumpa

Krämig och smakrik blir denna cheesecake med pumpa. Gör gärna cheesecaken en dag innan du ska servera den så att smeten hinner sätta sig. Passar utmärkt till halloween!

INGREDIENSER

10–12 bitar

Botten

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning

  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g (ca 5 st) äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g pumpapuré (skala & skär pumpa i mindre bitar, stek dem mjuka och mixa slätt)
  • 100 g (ca 5 st) äggvitor
  • 5 gelatinblad

Garnering

  • 1 äpple, skalat, urkärnat & tunt skivat
  • pekannötter, rostade
  • vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:

  1. Botten: Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och låt det bli lite brynt. Häll smöret över smulorna och rör om till en jämn massa. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 18 cm i diameter.
  2. Fyllning: Vispa färskosten med vaniljsockret tills den får en slät och krämig konsistens.
  3. Vispa äggulor och strösocker luftigt och pösigt, vänd sedan försiktigt ner det i färskosten.
  4. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Vänd sedan ner pumpapurén i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
  6. Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Krama ur vattnet, smält sedan gelatinet försiktigt i en skål i mikron och vänd ner det i smeten.
  7. Häll smeten över kexmassan i pajformen och låt det stelna i frysen, i minst 3 tim eller över natten.
  8. Låt din cheesecake tina i 30 min innan servering. Dekorera kakan med tunt skivat äpple, rostade pekannötter och vispad grädde.

Så här gör du din egen pumpkin spice latte:

Fler recept med pumpa:

Morot- och pumpabakelser
Morot- & pumpabakelser

Pumpatårta
Pumpatårta

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!