Glutenfria chocolate chip cookies

Chokladen i de frasiga kakorna är pricken över i.

Glutenfria chocolate chip cookies

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Bjud på gammaldags kafferep med en spröd chocolate chip cookie.

Recept: Glutenfria chocolate chip cookies

INGREDIENSER

20–24 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl havregryn, rent havre
  • 2 ½ dl glutenfri mjölmix
  • 100 g chokladknappar eller mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, farinsocker, vaniljsocker, salt och ägg med en elvisp i en skål.
  2. Tillsätt havregryn och mjölmix. Rör ihop allt till en deg. Blanda in chokladen i degen.
  3. Forma bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
  4. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut under gräddningen.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem svalna på ett galler.