Stora härliga chocolate chip cookies fullproppade med mörk choklad.

Recept: Chocolate chip cookies

INGREDIENSER

30 små eller 10 stora

  • 170 g smör, rumsvarmt
  • 300 g strösocker
  • 2 ägg, rumsvarma
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 300 g havregryn
  • 190 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 230 g mörk choklad (chokladknappar eller hackad)

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • strössel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och strösocker i ca 5 min tills det blir fluffigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget och vaniljen.
  3. Blanda ihop havregryn, vetemjöl, bikarbonat och salt i en annan skål.
  4. Häll chokladbitar eller knappar i äggsmeten, spara lite till garnering. Tillsätt havregrynsblandningen och blanda ordentligt.
  5. Rulla jämnstora bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut bollarna och dekorera dem med chokladknappar.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna helt på galler.
  7. Smält chokladen över vattenbad. Doppa en del av kakorna i den smälta chokladen och strö över färgglatt strössel.

Chocolate chip cookies doppade i mörk choklad, toppade med strössel

Foto: CECILIA MÖLLER

NUVARANDE Chocolate chip cookies
NÄSTA Snabb morotslimpa