Läcker och populär choklad- & halloncheesecake med smulig botten och färskost i fyllningen. En symfoni av choklad och hallon.

Recept: Choklad- & halloncheesecake

INGREDIENSER

12–14 bitar

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör, smält

Chokladfyllning

  • 200 g mörk choklad, smält
  • 200 g färskost, t ex Phila-delphia
  • 2 ägg
  • 3/4 dl florsocker

Hallonkräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g hallon, mixade
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten

Garnering

  • 25 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med smöret till en smulig massa.
  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den svalna.
  3. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienserna till en fluffig smet.
  4. Bred ut chokladsmeten på bottnen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna helt i formen.
  5. Hallonkräm: Blanda crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och hallon i en bunke.
  6. Blanda gelatinpulver och vatten och låt det smälta över hett vattenbad. Häll ner gelatinet i hallonkrämen under omrörning. Blanda ordentligt.
  7. Bred ut krämen över kakan. Hacka chokladen och garnera kakan med den. Ställ cheesecaken i kylen i ca 1 tim innan servering.
NUVARANDE Choklad- & halloncheesecake
NÄSTA Havrekakor med choklad & kaffe