brownie

Choklad- & jordnötsbrownies

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
De salta jordnötterna och den lätt kladdiga browniebottnen är en ljuvlig kombination.

Ca 25 bitar

Brownie
115 g smör
200 g mörk choklad

1 ¾ dl strösocker

1 ¾ dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl

1 nypa salt
4 ägg

Garnering
ca 1 ½ dl salta jordnötter
ca 75 g mörk choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en medel-stor kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.

2. Blanda i strösocker och farinsocker i smörblandningen. Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och salt och rör ner det ihop med äggen i kastrullen. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en form, ca 20 x 27 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över jordnötterna.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.

5. Strö chokladen över kakan när den fortfarande är ljummen. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

Fler goda recept:
Chokladtosca
Mjölkchokladcheesecake
Wertherskakor

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!