Choklad- & jordnötsbrownies

Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

Choklad- & jordnötsbrownies

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
De salta jordnötterna och den lätt kladdiga browniebottnen är en ljuvlig kombination.

Recept: Choklad- & jordnötsbrownies

INGREDIENSER

Ca 25 bitar brownie

Brownie

  • 115 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 ¾ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 4 ägg

Garnering

  • ca 1 ½ dl salta jordnötter
  • ca 75 g mörk choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en medel-stor kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
  2. Blanda i strösocker och farinsocker i smörblandningen. Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och salt och rör ner det ihop med äggen i kastrullen. Rör ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 27 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över jordnötterna.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.
  5. Strö chokladen över kakan när den fortfarande är ljummen. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

Fler goda recept:
Chokladtosca
Mjölkchokladcheesecake
Wertherskakor

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!