Små kakor med lite knastrig botten och krämig choklad. Lite flingsalt på toppen ger en fin smakbrytning mot chokladen.

Recept: Choklad- & kokostarte

INGREDIENSER

10–12 st

  • 6 digestivekex
  • 75 g smör, smält
  • 1 dl kokosflingor

Tryffelfyllning

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1/2–1 msk flingsalt

Garnering

  • flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör kexen i mixer till smulor. Häll i smöret. Kör i 30 sek till. Blanda med kokosflingor.
  2. Tryck ut degen i små veckade formar, ca 6 cm i diameter upptill. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min eller tills degen stelnat och fått fin färg.
  3. Fyllning: Värm grädden i en kastrull. Tillsätt smöret och låt det smälta. Bryt chokladen i bitar och rör till en jämn smet. Låt svalna.
  4. Strö lite salt på botten av varje form. Häll på fyllningen. Ställ i kylen över natten.
  5. Servera med lite flingsalt på toppen.
Choklad- & kokostarte med flingsalt på toppen

Foto: Christina Sundien

Lite flingsalt på toppen ger en fin smakbrytning mot chokladen.

NUVARANDE Choklad- & kokostarte
NÄSTA Hallonmazariner