Ha en kakdeg med choklad- & mandelkakor redo i kylen eller frysen. På så sätt kan du snabbt bjuda gäster på nygräddade småkakor.

Recept: Choklad – & mandelkakor

INGREDIENSER

Ca 50 st

  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 60 g florsocker
  • 25 g kakao
  • 300 g vetemjöl

Garnering

  • 50 g mandelspån

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg smöret i en skål. Sikta över florsocker och kakao. Blanda ihop det till en smet.
  2. Arbeta in mjölet försiktigt för hand till en fin deg. Plasta in den och lägg den i kylen i 30 min.
  3. Dela degen i 2 bitar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla dem i mandelspånet. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 190 grader. Skär rullarna i 8–10 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.

Choklad- & mandelkakor

Foto: Thomas Hjertén

Tips! Du kan spara kakrullar inplastade i frysen i ett par veckor. Ta ut dem i god tid innan gräddning så att de inte är genomfrusna när de skivas upp.

Choklad--&-mandelkakor-recept

NUVARANDE Choklad- & mandelkakor
NÄSTA Pariservåffeltårta