Recept: Choklad – & mandelkakor
INGREDIENSER
Ca 50 st
- 225 g smör, rumsvarmt
- 60 g florsocker
- 25 g kakao
- 300 g vetemjöl
Garnering
- 50 g mandelspån
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg smöret i en skål. Sikta över florsocker och kakao. Blanda ihop det till en smet.
- Arbeta in mjölet försiktigt för hand till en fin deg. Plasta in den och lägg den i kylen i 30 min.
- Dela degen i 2 bitar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla dem i mandelspånet. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 190 grader. Skär rullarna i 8–10 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.
Foto: Thomas Hjertén
Tips! Du kan spara kakrullar inplastade i frysen i ett par veckor. Ta ut dem i god tid innan gräddning så att de inte är genomfrusna när de skivas upp.