Knapriga chokladbiscotti med apelsin & hasselnötter.

Knapriga chokladbiscotti med apelsin & hasselnötter.

Chokladbiscotti med apelsin & nötter

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
En skorpa för dig som älskar choklad, chokladbiscotti med apelsin och hasselnötter.

Ca 30 st

75 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 ägg
1–2 apelsiner, rivet skal
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kakao
100 g hasselnötter, hackade
100 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker krämigt.

2. Tillsätt ägget och blanda. Tillsätt rivet apelsinskal.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Blanda ner hackade hasselnötter och hackad choklad. Arbeta in det i smörblandningen.

4. Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en längd, ca 20 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 20 min. Ta ut dem och låt dem svalna något.

6. Skär längderna med en vass kniv i diagonala bitar, ca 1 ½–2 cm breda. Var försiktig för de går lätt sönder!

7. Vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten. Ställ in plåten i ugnen och stäng av värmen. Låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen har blivit kall.