Chokladbiscotti med hasselnötter på fat

Knapriga chokladbiscotti med apelsin & hasselnötter.

Chokladbiscotti med apelsin & nötter

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
En skorpa för dig som älskar choklad, chokladbiscotti med apelsin och hasselnötter.

Recept: Chokladbiscotti med apelsin & nötter

INGREDIENSER
Ca 30 st

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1–2 apelsiner, rivet skal
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 100 g hasselnötter, hackade
  • 100 g mörk choklad, hackad

CHOKLADBISCOTTI – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker krämigt.
  2. Tillsätt ägget och blanda. Tillsätt rivet apelsinskal.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Blanda ner hackade hasselnötter och hackad choklad. Arbeta in det i smörblandningen.
  4. Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en längd, ca 20 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
  5. Grädda längderna mitt i ugnen i 20 min. Ta ut dem och låt dem svalna något.
  6. Skär längderna med en vass kniv i diagonala bitar, ca 1 ½–2 cm breda. Var försiktig för de går lätt sönder!
  7. Vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten. Ställ in plåten i ugnen och stäng av värmen. Låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen har blivit kall.