Klassiska chokladbollar.

Chokladbollar rullade i riven kokos.

Chokladbollar

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Klassiska chokladbollar rullade i riven kokos.

Recept: Chokladbollar

INGREDIENSER

Ca 30 st
Chokladbollar

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk kaffe, kallt

Garnering

  • ca 100 g riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt smöret och kaffet och blanda till en tjock smet.
  3. Forma smeten till bollar och lägg dem på en tallrik.
  4. Lägg kokos på en annan tallrik. Rulla bollarna i kokos så att de täcks helt. Förvara chokladbollarna kallt.

Tips! Om du gillar lite slätare konsistens på dina chokladbollar kan du mixa smeten i matberedare.

Etiketter: