Klassiska chokladbollar rullade i riven kokos är enkla att göra och innehåller få ingredienser. Om du gillar lite slätare konsistens på dina chokladbollar kan du mixa smeten i matberedare.

Recept: Chokladbollar

INGREDIENSER

Ca 30 st

Chokladbollar

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk kaffe, kallt

Garnering

  • ca 100 g riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt smöret och kaffet och blanda till en tjock smet.
  3. Forma smeten till bollar och lägg dem på en tallrik.
  4. Lägg kokos på en annan tallrik. Rulla bollarna i kokos så att de täcks helt. Förvara chokladbollarna kallt.
Klassiska chokladbollar

Foto: Thomas Hjertén

Chokladbollar rullade i riven kokos.

Tips för godare chokladsmet

Alla älskar chokladbollar och man kan göra dem på ingredienser som man har hemma. Och det blir så otroligt gott! Konditorn och matkreatören Mia Öhrn har provat sig fram med ett tiotal olika versioner av grundsmet. Hon kom bland annat fram till att brynt smör gav en lite karamellig smak till bollarna och att normalsaltat smör gav godast resultat.

NUVARANDE Chokladbollar
NÄSTA Oreobollar