Chokladbollar utan gluten och socker

Smarriga bollar för den som äter LCHF-kost eller vill dra ner på sockret.

Chokladbollar utan socker och gluten

av linda andersson foto roger olsson
Smarriga chokladbollar för den som inte tål gluten eller vill dra ner på sockret.  Ingen kan tror att dessa kokosbollar inte innehåller socker – de är precis lika smarriga som ”vanliga” havrebollar!

Recept: Chokladbollar utan socker och gluten

INGREDIENSER

Ca 24 st

Chokladbollar

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1–1 1/2 msk kakao
  • 1 msk kaffe
  • 2 tsk vaniljpulver
  • ca 3/4 dl stevia sötningsmedel
  • ca 20 st sötmandlar, finackade

Garnering

  • kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en lite kladdig smet.
  2. Rulla bollar av smeten.
  3. Häll kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i det. Ställ chokladbollarna i kylskåpet en stund innan de serveras.

Ps. På alltommat.se hittar du fler recept på chokladbollar – så som rawfood-bollar!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!