Dubbelkakor

Chokladfyllda dubbelkakor

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Söta mördegskakor med chokladfyllning.

Ca 30 st

200 g smör, rumsvarmt
5 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
1 ägg

Fyllning
ca 100 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, potatismjöl och strösocker. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 20 min.

2. Kavla ut degen, ca 2 mm tunn. Stansa ut ca 60 rundlar, 6–7 cm i diameter. Lägg hälften av dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Stansa ut ett hål i form av en stjärna eller något annat i mitten på resten av rundlarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 12–15 min. Låt kakorna kallna på plåten.

5. Bred ut ett tunt lager smält choklad på bottnarna. Lägg på ovandelarna med hål i. Fyll eventuellt på med lite extra choklad i hålen. Låt chokladen stelna. Förvara kakorna
i en burk med lock.