En variant på Ballerinakakor med en stjärna i mitten och choklad som fyllning. Söta mördegskakor med chokladfyllning.

Recept: Chokladfyllda dubbelkakor

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg

Fyllning

  • ca 100 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, potatismjöl och strösocker. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 20 min.
  2. Kavla ut degen, ca 2 mm tunn. Stansa ut ca 60 rundlar, 6–7 cm i diameter. Lägg hälften av dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Stansa ut ett hål i form av en stjärna eller något annat i mitten på resten av rundlarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 12–15 min. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Bred ut ett tunt lager smält choklad på bottnarna. Lägg på ovandelarna med hål i. Fyll eventuellt på med lite extra choklad i hålen. Låt chokladen stelna. Förvara kakorna i en burk med lock.
Chokladfyllda dubbelkakor

Dubbla kakor med choklad mellan och en utstansad stjärna.

NUVARANDE Chokladfyllda dubbelkakor
NÄSTA Stort tack till alla som kom till vår bakkväll!