Underbar chokladkaka med härlig chokladglasyr med smak av mint och havssalt

Underbar chokladkaka med härlig chokladglasyr med smak av mint och havssalt
Ca 12 bitar

3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smör
1 ½ dl vatten, kallt
2 ägg

Glasyr
1 dl strösocker
½ dl vispgrädde
½ dl glykos
½ dl kakao
50 g smör
1 nypa havssalt
1 krm pepparmyntsolja

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Smält smöret och blanda det med vattnet. Tillsätt det i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Vispa äggen lätt och vispa sedan ner dem i smeten. Klä en rund form, ca 24 cm i diameter, med bakplåts­papper. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min.
4. Glasyr: Häll alla ingredienserna i en kastrull och låt dem koka upp under omrörning tills en termometer visar ca 110 grader. Låt både kakan och chokladglasyren svalna ordentligt innan du häller glasyren på kakan.

NUVARANDE Chokladkaka med mintchokladglasyr
NÄSTA Moussetårta med jordgubbar