Chokladmaränger doppade i choklad

De söta Marängerna både innehåller och är doppade i mörk choklad.

Chokladmaränger

Av josefine baummann foto roger olsson

Recept: Chokladmaränger

Stora härliga chokladmaränger som dessutom doppas i mörk choklad.

INGREDIENSER

Ca 10 st

Chokladmaränger

  • 300 g strösocker (ca 3 dl)
  • 150 g äggvita (ca 5 ägg)
  • 100 g mörk choklad

Garnering

  • 150 g mörk choklad

CHOKLADMARÄNGER – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Värm strösocker och äggvita i en kastrull under omrörning tills sockerkristallerna är borta. Känn efter mellan fingrarna.
  3. Vispa smeten med en elvisp tills den blivit fast och svalnat något.
  4. Smält chokladen över vattenbad och häll ner den i marängsmeten. Vänd försiktigt om smeten med en slev.
  5. Spritsa toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna längst ned i ugnen i ca 1 1/2 tim.
  6. Låt marängerna svalna. Smält chokladen och doppa botten på marängerna i den.