chokladmousserulle

Chokladmousserulle

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Glutenfri rulltårta fylld med en underbart len mousse. Moussen behövs göras någon timme i förväg för att hinna stabilisera sig.

Ca 10 bitar

Mousse
100 g choklad 55 procent, hackad
1 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Kaka
3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Till servering vispgrädde färska bär eller bärkompott

GÖR SÅ HÄR
1. Mousse: Smält choklad, florsocker, vaniljsocker och 2 msk av grädden i en skål över vattenbad. Låt det svalna.

2. Vispa resten av grädden medelhårt. Vänd ner chokladblandningen i grädden och rör ihop till en jämn smet. Låt moussen stå svalt i ca 1 tim.

3. Kaka: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet.

4. Bred ut smeten i en lång-panna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

5. Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna.

6. Bred moussen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär rulltårtan i bitar. Servera dem gärna med vispad grädde och färska bär eller kompott.

Fler recept på rulltårta:
Glutenfri rulltårta – Red velvet
Morotsrulltårta
Chokladrulltårta med Nutella

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!